Actualitzat 27/1/2014 9:22:22 +00:00 CET

El Príncep arribar a Hondures amb hores de retard

MADRID, 2 (EUROPA PRESS)

El Príncep d'Astúries ha arribat a Hondures, on aquest dilluns assistirà a la investidura del president Juan Orlando Hernández, amb diverses hores de retard després de detectar-se una fallada al sensor de l'avió, un dels dos Airbus A-310 de la Força Aèria Espanyola, que va obligar a fer una parada a República Dominicana, segons han informat a Europa Press fonts de la Casa Reial.

   L'avió ha aterrat a Tegucigalpa a les 17.05 (les 00.05 a l'Espanya peninsular). Tot i el retard --en principi, hauria d'haver arribat a primera hora del matí--, el príncep Felip ha estat rebut a peu de pista a la Base Aèria Soto Cano pel president sortint, Porfirio Lobo, tal com estava previst.

   La delegació espanyola assistirà a tots els actes de la cerimònia de traspàs del comandament presidencial tot i que l'agenda del Príncep, que començava aquest diumenge, ha estat reprogramada a causa de la fallada a un sensor de l'avió.

   Així, l'entrevista entre l'Hereu de la Corona i Juan Orlando Hernández s'ha fixat per aquest dilluns, tot i que la Casa Reial ha assenyalat que l'hora encara s'ha de concretar.

   Durant la jornada d'aquest dilluns tindran lloc els actes relacionats amb la presa de possessió d'Hernández. La cerimònia en si tindrà lloc a l'Estadi Nacional 'Tiburcio Carías Andino', i anirà seguida d'un dinar ofert pel nou president a les autoritats assistents a la seva investidura.

   Després del dinar, el príncep Felip anirà cap a Tenerife, on es trobarà amb la seva dona, la Princesa d'Astúries, amb qui aquest dimarts realitzarà una visita a les illes, amb parades a Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas.

   L'assistència del Príncep a la presa de possessió d'Hernández suposa la número 66 de les cerimònies de transmissió del comandament presidencial a les quals haurà acudit des de la primera a Guatemala el 1966.

   Aquest 2014, té previst acudir a cinc més a Xile (març), Costa Rica (maig), El Salvador (juny), Panamà (juliol) i Colòmbia (agost).

ESCALA A REPÚBLICA DOMINICANA

   L'avió en el qual viatja el Príncep d'Astúries va abandonar República Dominicana amb destí Hondures poc abans de les nou del vespre (hora catalana), després que els tècnics descartessin cap avaria a l'Airbus A-310 i ho reduïssin a una fallada al sensor de l'oli del motor.

   Segons han precisat fonts del Ministeri de Defensa, l'Airbus no patia cap avaria relacionada amb l'oli del motor, tot i que el sensor que indica aquesta incidència s'encengués alertant d'un possible fallada.

   Per aquest motiu, vint minuts després d'enlairar-se de República Dominicana --on havien fet escala--, l'avió va tornar a aquest país centreamericà, on els tècnics van revisar l'aparell i van comprovar que la fallada es devia al circuit elèctric del sensor encarregat d'alertar de qualsevol problema amb l'oli.

SEGONA FALLADA A L'AVIÓ

   El passat 25 de novembre del príncep Felip ja va haver de suspendre una visita oficial al Brasil després que aquest mateix Airbus patís una avaria que li va impedir agafar el vol de l'aeroport de Torrejón de Ardoz.

   La Força Aèria Espanyola disposa de dos Airbus A-310 a disposició de la Casa Reial i del Govern central, però aquell dia el segon model es trobava inoperatiu per qüestions de manteniment, per la qual cosa es va suspendre el viatge al Brasil.

   Segons fonts de Defensa, l'Airbus avariat el passat 25 de novembre és el mateix que aquest diumenge ha tingut el problema a l'indicador de l'oli, i que ha fet que el Príncep d'Astúries hagi hagut de modificar el seu pla de vol, reiniciat set hores més tard.

   Al costat del Príncep hi viatgen el secretari d'Estat de Cooperació Internacional i Ibeoramérica, Jesús Gracia; el director general per Llatinoamèrica, Pablo Gómez de Olea; i el cap de la Secretaria del Príncep, Jaime Alfonsín.