Publicat 20/3/2019 12:59:55 +01:00CET

La primera víctima del 'violador de Martorell' (Barcelona) critica la "justícia patriarcal" davant del TSJC

La primera víctima del 'violador de Martorell' (Barcelona) critica la "justícia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 mar� (EUROPA PRESS) -

Montse, la primera dona a la qual Tomás Pardo --conegut com 'el violador de Martorell' (Barcelona)-- va atacar i va donar una pallissa el 2002 ha criticat aquest dimecres davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de l'Audincia de Barcelona que "la justícia patriarcal maltracta la dona en els judicis".

Ho ha dit en declaracions als mitjans després de comenar el judici a Pardo per un cas d'octubre del 2016: la Fiscalia demana per a ell 70 anys de presó per presumptament reincidir en aprofitar un permís penitenciari i segrestar, violar i apunyalar una tercera víctima, a la qual va llanar per un barranc i la va tapar amb terra i fulles pensant que l'havia matat a Castellbisbal (Barcelona).

Pardo estava intern al Centre Penitenciari de Ponent (Lleida) condemnat a 26 anys de presó per una anterior violació a una altra dona el 2002 en una zona boscosa entre Martorell i Castellbisbal, la mateixa rea en qu va tenir lloc la violació del 2016, i tenia un permís penitenciari de tres dies.

"La Justícia és culpable del que ha passat. La Justícia i el sistema penitenciari han perms que torni a sortir i que torni a atacar", ha lamentat aquest dimecres la seva primera víctima, acompanyada d'una concentració d'unes 30 de persones.

Ha afegit que no hauria d'haver rebut un permís penitenciari perqu "és un violador violent que ho tornar a fer".

I ha criticat que havia demanat 13 permisos penitenciaris que li van ser denegats per que finalment va poder sortir "per pressió de l'Audincia Provincial".

A més, ha explicat que ella va ser la primera dona a la qual Pardo va atacar i que, encara que no va aconseguir agredir-la sexualment, li va donar una pallissa per provar de introduir-la al seu cotxe.

"L'última víctima est destrossada. Gairebé la mata. Amb Lucía, que va ser la segona, va ser terrible. A mi per sort no va arribar a introduir-me al cotxe i no em va poder violar per gairebé em mata d'una pallissa", ha recordat.

JUDICI A PORTA TANCADA

La secció 7 de l'Audincia de Barcelona ha acordat aquest dimecres que el judici a Pardo sigui a porta tancada, a petició de l'acusació particular i amb la conformitat de la resta de les parts, ha informat el TSJC.

Argumenta que la llei permet acordar la celebració del judici a porta tancada "com l'única manera de preservar el dret a la intimitat de la víctima i el respecte a causa de la mateixa i a la seva família, evitant que l'acte del judici pugui produir una victimització més gran de qui ja ha patit les conseqüncies del delicte".

el més llegit

 1. 1

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 2. 2

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 3. 3

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional

 4. 4

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dilluns que el passat

 5. 5

  Successos.- Un ferit greu en bolcar un carretó elevador a Molins de Rei (Barcelona)