Publicat 13/5/2019 14:47:21 +02:00CET

La primera proposició de llei de Cs en aquesta legislatura serà per augmentar la natalitat amb ajudes a les famílies

Primera reunió al Congrés dels diputats electes de Ciudadanos
Marta Fernández Jara - Europa Press

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El president de Cs, Albert Rivera, ha avançat aquest dilluns que la primera proposició de llei que el seu partit presentarà al Congrés en aquesta legislatura serà per afavorir la natalitat a través d'ajudes econòmiques a les famílies amb fills i la universalització de l'educació de zero a tres anys.

En la primera reunió que han tingut a la Cambra baixa els 57 diputats de Cs elegits en els comicis del 28 d'abril, Rivera ha anunciat una "llei de protecció i ajuda a les famílies", que el grup parlamentari registrarà aviat.

Aquesta iniciativa inclou algunes de les promeses que Cs va fer durant la campanya electoral de les generals. En primer lloc, les famílies amb dos o més fills passarien a considerar-se famílies nombroses, les de tres o més fills serien de categoria especial, les monoparentals amb fills tindrien els mateixos beneficis que les nombroses i les famílies amb dos o més fills tindrien els beneficis reconeguts a les de categoria especial.

Segons la proposta anunciada en campanya, les famílies nombroses tindrien dret a una devolució a la declaració de la renda de 1.200 euros a l'any, mentre que les famílies amb tres fills i les monoparentals amb dos fills rebrien una devolució de 2.400 euros anuals, amb 600 euros addicionals per cada fill que tinguin.

A més, el partit taronja vol que les parelles de fet s'equiparin als matrimonis pel que fa a drets, de manera que puguin fer la declaració conjunta de la renda, accedir en les mateixes condicions a la pensió de viduïtat i ser reconegudes com famílies nombroses.

Una altra mesura que podria incloure's en aquesta primera proposició de llei de Cs és la universalització de l'educació infantil per a nens d'entre zero i tres anys, promesa durant la campanya.

Segons ha explicat Rivera, una llei com aquesta serviria per augmentar la natalitat en ajudar econòmicament les famílies i també afavorir la conciliació entre la vida laboral i familiar.