Actualitzat 10/11/2008 09:32 CET

El primer Consolat de Mar obre avui a Xangai (Xina) per potenciar els negocis i el prestigi de Barcelona

BARCELONA, 10 de novembre (EUROPA PRESS)

El primer Consolat de Mar que impulsa l'Ajuntament de Barcelona obrirà avui a Xangai (Xina) per consolidar el prestigi de la capital catalana i identificar projectes que potenciïn el negoci de la ciutat. La seva inauguració forma part del viatge al país asiàtic d'una delegació catalana encapçalada per l'alcalde, Jordi Hereu.

El viatge, organitzat per l'Ajuntament i la Cambra de Comerç, comença avui a Xangai, ciutat agermanada amb Barcelona. Continuarà a Guangzhou i Qingtian, llocs d'on procedeixen bona part dels xinesos que viuen a Barcelona, i acabarà dijous a Hong Kong. "Ho hem afrontat amb molta il·lusió", ha dit Hereu.

L'alcalde ha destacat el sentit "simbòlic" que Xangai sigui aquesta la ciutat escollida per albergar el primer Consolat de Mar, ja que "no és capital d'estat i és un gran pol econòmic de la Xina". Hereu anirà acompanyat d'uns 40 empresaris, alguns dels quals xinesos establerts a Barcelona, per enfortir llaços econòmics i institucionals.

Ha assenyalat que l'objectiu és explicar la situació econòmica de Barcelona i la seva regió metropolitana "com a porta d'entrada a Europa". Segons l'alcalde, "és una dimensió molt interessant vista des de la Xina", país que està en una fase de desenvolupament i que "té capacitat d'invertir en el món".

La Xina ocupa la quarta posició sobre inversió directa estrangera a Catalunya, després d'Alemanya, Itàlia i França. A més, Catalunya encapçala les inversions de les comunitats autònomes espanyoles al país asiàtic, copant el 76% del total.

Sobre comerç, inversions i les "magnífiques oportunitats" que ofereix Barcelona també parlarà la delegació catalana. Per això, Hereu tindrà l'assistència del vicepresident de la cambra, Josep Manel Basáñez; el president de l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB), Jordi Valls, i el director general de Turisme de Barcelona, Pere Duran.

RELACIONS AMB XANGAI

Hereu lliurarà avui les primeres distincions de ciutadà honorari al president i professor de l'escola de negocis China Europe International Business School (CEIBS), Xiaoming Zhu, i al vicepresident, vicedegà i professor de l'escola, Weijong Zhang, per la seva contribució a l'establiment de vincles entre Barcelona i Xangai en el sector industrial i comercial.

L'alcalde ha destacat que Zhu i Zhang treballen a l'escola on s'estan formant els directius xinesos "que després afrontaran el procés d'internacionalització de l'economia", persones amb les quals Barcelona "tindrà moltes coses a desenvolupar en un futur".

També a Xangai, l'alcalde visitarà les obres de l'Expo 2010, on Barcelona serà present a través de l'àrea de millors pràctiques urbanes (Urban Best Practices Area, URPA). En concret, pretén mostrar la reforma de Ciutat Vella i la conversió de la zona industrial del Poblenou en una nova àrea central, el districte tecnològic del 22@.

A més d'Hereu, en representació de l'Ajuntament viatjaran el tercer tinent d'alcalde d'Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi William Carnes; el president de la Comissió Econòmica de l'àrea de Promoció Econòmica, Jordi Portabella, i el delegat de presidència i Relacions Institucionals, Ignasi Cardelús.

Respecte a les empreses, estaran representats els sectors de la decoració, immobiliari, turístic, químic i farmacèutic, de les tecnologies de la informació i comunicació, la construcció, infraestructures, logística i consultoria.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés