Publicat 18/3/2020 12:44:25 +01:00CET

La prima de risc espanyola se situa per sobre dels 160 punts bàsics

Bitllets i monedes d'euro.
PIXABAY - Archivo

MADRID, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

La prima de risc pels bons espanyols a deu anys en comparació amb els alemanys s'ha situat aquest dimecres per sobre dels 160 punts bàsics, la diferència més gran des de començament del 2017 entre la rendibilitat exigida als mercats secundaris al deute espanyol respecte del 'bund'.

En el cas del bo espanyol amb venciment a deu anys, la rendibilitat que s'ofereix als inversors ha pujat amb força aquest dimecres, fins arribar a l'1,38%, a màxims des de començament del 2019, mentre que en el cas del 'bund', l'interès s'ha situat en el 0,25%, amb un diferencial de 163 punts bàsics.

Així mateix, la pujada dels costos de finançament també han estat importants en el cas d'Itàlia, els bons del qual a deu anys han arribat a oferir una rendibilitat del 2,99%, tot i que posteriorment s'ha relaxat al 2,91%, després de tancar dimarts en el 2,36%.

D'aquesta manera, la prima de risc italiana es manté a l'alça i per sobre dels 300 punts bàsics malgrat els intents del Banc Central Europeu (BCE) de minimitzar l'impacte de les paraules dijous passat de Christine Lagarde, que va fer témer una fragmentació de les primes de risc a l'eurozona.

De fet, després de les declaracions del governador del Banc Central d'Àustria, Robert Holzmann, en què donava a entendre que el BCE ha esgotat la seva capacitat de resposta, l'institut emissor s'ha vist forçat a emetre un comunicat en el qual assegura que està preparat per ajustar totes les seves mesures.

En aquest sentit, l'organisme va afirmar que compta amb el suport unànim dels membres del Consell de Govern de la institució per intervenir amb l'objectiu de protegir la transmissió de la seva política monetària a tots els països.