Publicat 28/12/2020 12:39CET

El preu del lloguer cau un 9,4% a Barcelona el 2020, segons Idealista

Pisos de lloguer social a l'Eixample de Barcelona.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Barcelona, Madrid i Palma registren caigudes "històriques"

BARCELONA/MADRID, 28 des. (EUROPA PRESS) -

El preu del lloguer residencial a Barcelona ha patit una caiguda del 9,4% el 2020 i se situa en 14,9 euros per metre quadrat al mes, la pitjor contracció des del 2011.

Barcelona (-9,4%), Madrid (-7,3%) i Palma (-6,2%) han registrat caigudes "històriques" en el preu del lloguer enguany, segons es desprèn de l'informe d'evolució de preus de lloguer que ha publicat Idealista.

En general, el preu de l'habitatge de lloguer ha crescut un 1,4% el 2020 i el preu mitjà per metre quadrat s'ha situat en els 11,5 euros. No obstant això, en taxa trimestral, s'ha registrat un descens del 3,7%.

Per comunitats autònomes, l'estudi apunta que enguany tan sols s'han registrat caigudes de preus a quatre comunitats. Així, ha destacat la caiguda de les Balears (-7,3%), Madrid (-4%), Catalunya (-2,8%) i les Canàries (-0,7%).

A la resta, s'hi han registrat increments, entre les quals destaquen Galícia (+6,7%), Castella i Lleó (+6,4%), Extremadura (+4,8%) i Castella-la Manxa (+4,7%).

Tenint en compte el preu, Madrid i Catalunya han destacat per ser les comunitats més cares a l'hora de llogar un habitatge, amb un preu mitjà per metre quadrat de 14,2 euros i 13,8 euros, respectivament.

Les segueixen el País Basc (12,3 euros per metre quadrat), les Balears (11,7 euros) i les Canàries (9,9 euros); mentre que els preus més barats es troben Extremadura (5,3 euros), Castella-la Manxa (5,7 euros) i Múrcia (6,4 euros).

Segons el portal immobiliari, "les dades de l'informe reflecteixen clarament que l'augment de l'oferta provoca la caiguda del preu de les rendes".

"Durant el 2020 els principals mercats han experimentat caigudes a causa de l'important increment de l'oferta disponible, que s'ha arribat a duplicar en algunes capitals, com Barcelona o Madrid", ha ressaltat.

Per Idealista, l'explicació es troba principalment en l'aturada que ha provocat el confinament, més accentuada "en els mercats més dinàmics en què la rotació d'habitatges és molt més elevada".

No obstant això, malgrat la dificultat de fer previsions en mercats tan volàtils, creu que és probable que la tendència en l'ajust dels preus es mantindrà a les principals capitals fins que es dilueixi l'estoc.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés