Actualitzat 5/12/2019 11:41:31 +00:00 CET

L'habitatge puja un 4,7% el tercer trimestre, l'augment més baix en tres anys

Variació anual del preu de l'habitatge lliure fins el tercer trimestre del 2019 (INE)
EPDATA

MADRID, 5 des. (EUROPA PRESS) -

El preu mitjà de l'habitatge lliure va pujar un 4,7% interanual el tercer trimestre de l'any, taxa sis dècimes inferior a la del trimestre anterior i la més moderada des del quart trimestre del 2016, quan els preus van avançar un 4,5%, segons l'Índex de Preus d'Habitatge (IPV) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que ha publicat aquest divendres.

Per tipus d'habitatge, el preu mitjà dels de segona mà va augmentar un 4,4% interanual el tercer trimestre, taxa sis dècimes inferior a la del segon i la inferior en tres anys.

En els habitatges nous, el preu va avançar una mitjana de 6,6% entre juliol i setembre en valors interanuals, en contrast amb l'alça del 7,2% que va experimentar el segon trimestre. En aquest cas, es tracta del repunt més baix en un any, en concret des del tercer trimestre del 2018.

En taxa intertrimestral, el preu mitjà de l'habitatge va repuntar un 1,6% entre juliol i setembre, quatre dècimes més que el trimestre anterior però sis menys que durant el mateix període del 2018.