Publicat 19/02/2020 11:28CET

El preu de l'habitatge es mantindrà estable aquest, any excepte a les grans ciutats, segons Deplace

Bloc d'habitatges en construcció a València.
AEDAS HOME - Archivo

MADRID, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El preu de l'habitatge, tant de nova construcció com de segona mà, es mantindrà estable aquest any, fet que pot propiciar un lleu descens del preu d'habitatges amb més de cinc anys d'antiguitat, segons l'estudi 'Tendencias y retos del sector inmobiliario español en 2020' que ha elaborat la immobiliària Deplace.

Els habitatges d'obra nova experimentaran un creixement de valor més moderat i sostingut en el temps.

A causa de l'estabilitat de les petites ciutats, el preu de l'habitatge continuarà pujant el 2020 a Madrid, Barcelona, València, Sevilla o Màlaga, tant en obra nova com en habitatge de segona mà.

Segons l'estudi, l'estabilitat en el preu de l'habitatge no el fa més assequible per als joves pel gran nombre de desocupats, els contractes a temps parcial i els salaris.

En aquest sentit, segons l'estudi, la pujada del salari mínim és un element que pot repercutir en el mercat immobiliari aquests mesos.

L'escenari que s'ha generat fa que la taxa d'emancipació se situï en xifres rècord negatives (menys del 20%), tenint en compte que, de mitjana, un jove hauria d'invertir el 91% del salari en el lloguer o el pagament d'una lletra.

Així mateix, segons l'estudi, l'augment dels tipus d'interès de les entitats suposa un encariment de les hipoteques. En aquest context de creixement de l'Euríbor, és fàcil que els bancs comencin a oferir hipoteques variables en millors condicions, i que encareixin les de tipus fix.

De fet, un dels grans temors d'aquest 2020, apunta Deplace, és que la desacceleració econòmica generi una disminució de la demanda immobiliària i que els bancs endureixin els seus requisits per concedir un préstec.

D'altra banda, la nova llei de crèdit immobiliari, que pretén incrementar la transparència i la seguretat de cara als bancs i clients, ha propiciat que moltes entitats augmentin els tipus d'interès o endureixin les condicions per accedir a una hipoteca.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés