Publicat 18/4/2019 12:44:04 +02:00CET

El preu de la gasolina i del gasoil repunta fins un 1,7% i toca els mxims anuals en plena Setmana Santa

Gasolina
EP - Archivo

Fins a gairebé un 9% més cars que la Setmana Santa de l'any passat

MADRID, 18 abr. (EUROPA PRESS) -

El preu de la gasolina i del gasoil ha continuat escalant i ha repuntat fins a gairebé un 1,7%, per tocar en plena Setmana Santa nous mxims anuals, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea recollits per Europa Press.

En concret, el preu mitj del litre de gasolina ha encadenat aquesta setmana el seu catorz augment consecutiu, després de repuntar un 1,68%, per situar-se en els 1,329 euros, un nivell que no es veia des de principis de novembre.

Per la seva banda, el litre de gasoil, que a finals de mar va tallar la seva espiral d'augments des de comenaments d'any, ha registrat la seva tercera setmana a l'ala seguida, després de repuntar un 0,81%, per situar-se en els 1,242 euros.

Aquests increments en els preus de tots dos combustibles es produeixen en plena Setmana Santa, en la qual es preveuen íntegrament uns 15,5 milions de desplaaments per carretera. D'aquest total, el volum més elevat de desplaaments de vehicles al llarg de tota la xarxa viria es produir en la segona fase de les vacances, que va arrencar aquest dimecres i s'allargar fins dilluns vinent.

Tots dos carburants van entrar a l'inici de l'any en una tendncia a l'ala amb la qual trencaven una espiral a la baixa que havia portat a un abaratiment del 13% en el cas de la gasolina, i de més del 12% per al gasoil, des dels mxims que van aconseguir a l'octubre.

5,6 EUROS MÉS CAR OMPLIR EL DIPSIT.

Pel que fa a la Setmana Santa de l'any passat, que va ser llavors a finals del mes de mar, el preu del litre de gasolina és un 7,5% més car, mentre que en el cas del gasoil s'ha encarit un 8,9%.

Així, omplir un dipsit mitj de gasolina de 55 litres costa actualment 73,09 euros, uns 5 euros més que la passada Setmana Santa, mentre que en el cas del gasoil ascendeix a 68,31 euros, uns 5,6 euros més.

L'increment en els preus dels carburants des de principis d'any ve també acompanyada d'un increment en els preus de la cotització del petroli. Aquest dijous, el barril de cru Brent, de referncia a Europa, cotitzava per sobre dels 71,4 dlars, mentre que el Texas americ s'intercanviava a 63,7 dlars.

La gasolina és més barata a Espanya que en la mitjana de la UE i la zona euro, en qu el preu mitj de venda al públic del litre de combustible Euro-super 95 se situa als 1,454 euros i 1,497 euros, respectivament, mentre que el litre de gasoil costa de mitjana 1,361 euros a la UE i 1,356 euros a l'eurozona.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés