El preu d'hotels i oficines a Barcelona es dispara un 30% en 4 anys

Publicat 9/8/2019 18:10:23CET
Litoral de la ciutat de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 9 ago. (EUROPA PRESS) -

La baixa disponibilitat d'oficines a Barcelona --un 6%-- ha disparat un 30% els preus de lloguer dels espais i el preu mitjà de compra dels hotels de la ciutat en els darrers 4 anys, ha informat Laborde Marcet en un comunicat aquest divendres.

En el mercat d'oficines, en el qual són especialment protagonistes les empreses internacionals i les empreses emergents tecnològiques, la falta de producte ha provocat que el preu de lloguer de les oficines hagi arribat als 26 euros per metre quadrat el 2019.

En el mercat hoteler, a l'espera que es confirmi l'impacte real de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la nul·litat del Pla Especial Urbanístic d'Allotjament Turístic (Peuat), la moratòria ha conduït a l'augment d'un 30% del preu mitjà de compra dels hotels.

Segons la consultora, aquest augment ha provocat que grans empreses internacionals hagin optat per altres ciutats espanyoles on implantar-se, la qual cosa "repercuteix negativament l'economia de la ciutat".

Entre els principals elements a tenir en compte per a una correcta gestió del sector immobiliari de la ciutat figuren la moratòria hotelera, les ordenances municipals sobre terrasses o la mesura de reservar el 30% de les noves promocions per als Habitatges amb protecció oficial de Barcelona (VPO), assegura el comunicat.