Publicat 31/7/2019 17:05:01CET

Presó per a dos activistes per desordres en una protesta contra la detenció de Puigdemont

Protesta pel judici en l'Audiència de Barcelona a dos activistes per desordres en una manifestació contra la detenció de Carles Puigdemont
EUROPA PRESS

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

La Secció Segona de l'Audiència de Barcelona ha condemnat dos activistes independentistes a penes de presó --d'un any i mig i d'un any, respectivament-- per desordres durant la protesta a les portes de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona per la detenció a Alemanya de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Segons la sentència, consultada per Europa Press, el 25 de març del 2018 organitzacions com la CUP i Arran van convocar a través de les xarxes socials una manifestació de protesta, a la qual van acudir unes 300 persones, que va obligar els Mossos d'Esquadra a desplegar un dispositiu d'ordre públic per prevenir incidents.

Cap a les 21.30 hores, efectius de la Brigada Mòbil (Brimo) van donar ordres clares i reiterades per megafonia a la multitud perquè es dissolgués, davant l'augment progressiu "de tensió i violència", i davant el cas omís, van començar a dispersar.

Un grup de manifestants va vorejar la línia policial, va començar a llançar ampolles, pedres i objectes contundents, i un dels condemnats va llançar una ampolla de vidre que va impactar en una de les furgonetes del cordó, una acció que l'Audiència descarta que sigui un atemptat a agents de l'autoritat perquè no veu provat que volgués tocar directament els policies.

Els dos condemnats van creuar contenidors al carrer per entorpir el pas de vehicles policials i finalment els Mossos es van veure obligats, segons la sentència, a fer càrregues amb les defenses policials i llançar salves per garantir la seva posició.

L'Audiència assegura que en la manifestació es "va atemptar sense dubte contra la pau pública" i que les actuacions concretes dels acusats van reforçar aquesta alteració, i adverteix que en aquest procediment no s'han jutjat finalitats polítiques.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Lleida demana suspendre els cobraments de lloguer temporalment

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per a empreses i autònoms

 3. 3

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) ofereix 200 places d'estacionament gratuït a sanitaris

 4. 4

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 5. 5

  Espanya supera els 85.000 casos de coronavirus i les 7.000 víctimes mortals