Publicat 19/2/2019 15:52:52 +01:00CET

Presó per al detingut per violar una dona de 72 anys a Berga (Barcelona)

Mossos (arxiu)
MOSSOS

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 2 de Berga (Barcelona), en funcions de gurdia, ha decretat presó provisional comunicada i sense fiana per al detingut per presumptament violar una dona de 72 anys la tarda d'aquest diumenge a la Gran Via d'aquesta localitat.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'investigat ha comparegut el matí d'aquest dimarts davant de la jutge i s'ha acollit al seu dret a no declarar, i la Fiscalia n'ha demanat la presó provisional.

A més de la declaració de l'investigat, la magistrada ha pres declaració a la víctima i a cinc testimonis de l'agressió, per la qual va ser detingut aquest home de 33 anys.

Segons l'ordre d'empresonament, recollit per Europa Press, del conjunt de les diligncies practicades fins ara "s'extreu la concurrncia d'indicis racionals de la comissió d'un delicte", en aquest cas d'un delicte d'agressió sexual previst amb una pena d'entre 6 i 15 anys.

Els fets, segons la interlocutria, van passar sobre les 19.30 hores quan la víctima va detectar que el presumpte agressor l'estava perseguint i va accelerar el pas, moment en qu ell la va agafar pel coll, la va fer passar a l'entrada d'una oficina, la va tirar a terra i la va tornar a agafar "fort" pel coll perqu deixés de cridar i posteriorment la va agredir.

Un testimoni dels fets, que va ser qui va avisar els Mossos d'Esquadra, ha explicat que quan va arribar al lloc dels fets va veure el detingut que s'estava aixecant amb els pantalons i els calotets abaixats, i la víctima a terra mig despullada, i en "estat de xoc", si bé va poder explicar amb total claredat qu havia passat, que coincideix amb el que va explicar en seu judicial, assenyala la jutge.

El jutjat ha adoptat la mesura de presó preventiva per la gravetat dels fets, les elevades penes que comporta i perqu hi ha risc de fugida perqu el detingut no té regularitzada la seva situació a Espanya i es va resistir a la detenció.

La jutge també ressalta que l'explicació de la víctima davant dels Mossos d'Esquadra és "totalment coincident" amb el seu relat en seu judicial, i a més l'examen del metge forense constata les lesions després de l'agressió denunciada.