La presidenta de La Rioja defensa el diàleg a Catalunya perquè no s'aprofiti políticament el conflicte

Publicat 13/2/2020 12:48:24CET
La presidenta de La Rioja, Concha Andreu, en un esmorzar informatiu d'Europa Press.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 13 febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de La Rioja, Concha Andreu, ha defensat aquest divendres l'aposta del Govern central per la política del diàleg a Catalunya perquè no passi el que, segons ella, va passar al País Basc, quan el conflicte "es va voler allargar".

La socialista ha fet aquesta reflexió en els Esmorzars Informatius d'Europa Press, en què ha advertit que, tot i que a Catalunya el problema amb l'independentisme no ha arribat a la violència, "s'ha aprofitat políticament". "Ja n'hi ha prou d'aquest color. És molt millor parlar", ha defensat.

"S'ha fet tant de mal en altres èpoques amb polítiques interessades que han fet més gran la diferència...", ha lamentat abans de sostenir que "al País Basc es va voler allargar el conflicte", i que "quan es va voler parlar, es va solucionar", ha afirmat, després d'apuntar que "casualment" aquesta possibilitat va sorgir amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Actualment, ha dit, els joves bascos "ja no diuen que la seva prioritat és la independència". Andreu ha afirmat que té confiança cega en "cada pas" del president Sánchez en la taula de diàleg acordada amb el Govern i en els límits que estableixi.

Andreu ha reivindicat que "no s'ha de tenir por" a dialogar, perquè això "no implica prendre una decisió" i ha defensat que es parli "amb tots els territoris".

Sobre la gira que ha anunciat Sánchez per totes les comunitats autònomes, no ha precisat quan es fixarà la visita del president a La Rioja, tot i que creu que "no trigarà gaire".

I ha fet broma quan ha afirmat que el president li ha copiat la decisió de desplaçar-se a totes les comunitats, com va fer ella amb els 134 municipis de La Rioja, perquè sap que és així com "es veu la realitat". També ha ironitzat amb el fet que Sánchez l'hagi emulada amb el govern de coalició a la seva CA.

Contador