Publicat 2/12/2019 18:53:03 +01:00CET

El president del TSJC obre aquest dimarts la ronda de compareixences en el CGPJ per ocupar 3 places en el Suprem

El president del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos.
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 2 des. (EUROPA PRESS) -

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, obrirà aquest dimarts la ronda de compareixences que se celebraran davant la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per ocupar alguna de les tres places vacants en la Sala penal del Suprem. En total es presenten 28 candidats, nou d'ells procedents de l'Audiència Nacional.

La sessió d'aquest dimarts comptarà amb les compareixences de Barrientos, la magistrada de l'Audiència Nacional Clara Eugenia Bayarri (que acaba d'obtenir plaça a l'Audiència de València), el jutge de l'Audiència Provincial de Toledo Emilio Buceta i Joaquín Delgado, que exerceix a l'Audiència Provincial de Madrid. A la tarda, a partir de les 16.00 hores, compareix Concepción Espejel -que és gairebé segura per una de les places-, María del Rosario Esteban de l'Audiència Provincial i Madrid, Manuela Fernández Prado de l'Audiència Nacional i Miguel Ángel Encinar, actualment al Gabinet Tècnic del Tribunal Suprem.

Entre els aspirants a aquestes places figuren el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro; José De la Mata, que instrueix diverses de les causes més complexes en l'Audiència Nacional --els casos Pujol, papers de Bárcenas i el 3 per cent a Catalunya--; i Ángel Hurtado, que va ser el jutge del cas Gürtel contrari a condemnar el PP com a partícip a títol lucratiu.

Les tres places, corresponents al torn general, estan reservades a membres de la Carrera Judicial amb categoria de magistrat, en situació administrativa de servei actiu o de serveis especials i amb deu anys d'antiguitat en aquesta categoria i més de quinze en la Carrera.

Les convocatòries s'obren a causa de la jubilació del magistrat que va formar part del tribunal que va jutjar el procés independentista a Catalunya Luciano Varela, efectiva des del passat 14 d'octubre; i a les d'Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde Ferrer, que tindran lloc durant els propers dies.

De l'Audiència Nacional, a més dels que ja s'han citat, aspiren a ascendir al Suprem Jesús Eduardo Gutiérrez Gómez, María Teresa Palacios, Carolina Ruis i Eloy Velasco, que va instruir els casos Lezo i Púnica.

També hi opta la veterana María Tardón, que va ser regidora del PP a Madrid i és des de fa uns mesos la nova jutgessa central d'Instrucció número 3. Completen el grup d'aspirants de l'Audiència Nacional el mateix president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro.

Les mateixes fonts assenyalen entre els favorits a obtenir alguna de les places altres magistrats que opten al Suprem des d'altres destinacions, com és el magistrat Javier Hernández García, president de l'Audiència Provincial de Tarragona; i el mateix Barrientos.

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei

 4. 4

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 5. 5

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)