Publicat 10/9/2019 12:25:18 +02:00CET

El president del Senat nega l'acusació de plagi i el PP espera explicacions

El presidente del Senado, Manuel Cruz (2d), durante la Junta de portavoces del Senado.
Marta Fernández - Europa Press

MADRID, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El president del Senat, el socialista Manuel Cruz, ha respost davant les acusacions de plagi en un dels seus manuals de filosofia que "no tot val en política" i ha assegurat que el paper dels polítics és treballar "a favor de la dignitat" de les institucions.

En declaracions prèvies a la Junta de Portaveus, Cruz no ha volgut dir res més i s'ha remès al comunicat que ha emès el seu equip per respondre a les informacions que ha publicat el diari ABC pel que fa al suposat plagi a diversos autors en un manual publicat per Cruz.

En arribar a la Junta, el portaveu del PP, Javier Maroto, ha assegurat que demanarà explicacions en la reunió al president del Senat per poder opinar després. "S'havia presentat com una persona amb una reputació impecable i no vull fer com el PSOE, que primer tira la pedra i després demana explicacions", ha dit Maroto.

El dirigent popular ha afegit que el possible plagi és, al seu parer, un assumpte "greu" perquè afecta el president d'una de les Cambres parlamentàries. "Ha d'oferir totes les explicacions, no per salvar la seva imatge, que no ens importa, sinó per salvar la del Senat", ha agregat.

Manuel Cruz és catedràtic de Filosofia per la Universitat de Barcelona. Segons l'equip que treballa amb ell al Senat, en aquest text en el qual suposadament hauria plagiat altres autors hi ha "coincidències mínimes" entre comentaristes que han llegit i treballat sobre un mateix autor i l'obra en qüestió no és "una obra creativa pròpia, sinó un manual divulgatiu per a estudiants en el qual s'inclouen dades biogràfiques i de la trajectòria de pensament d'aquests autors".