Publicat 8/7/2019 15:23:39 +02:00CET

El president del Senat diu que aplicar el 155 és "legal i democràtic" si es donen les condicions

El presidente del Senat, Manuel Cruz
Eduardo Parra - Europa Press

SAN LORENZO DE EL ESCORIAL (MADRID), 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Senat, el socialista Manuel Cruz, ha considerat aquest dilluns que l'article 155 forma part de la Constitució i que, "per tant, si es donen les condicions", aplicar-lo seria una pràctica "no només legal sinó democràtica".

Així ho ha declarat durant la conferència 'Los límites de la libertad de expresión y la libertad de prensa', en la qual ha debatut amb el periodista Lluis Bassets, en el marc dels Cursos de Verano de El Escorial.

Cruz ha defensat també que a Catalunya es fan "inferències" que "des del punt de vista lògic no se sostenen", com dir que "les llibertats de tots estan atacades o hi ha presos que ho són per manifestar les seves opinions".

"Això ho diu qualsevol ciutadà català en qualsevol televisió davant qualsevol micròfon, amb la qual cosa, per dir això ningú és a la presó perquè vostè ho pot dir fins i tot en televisions públiques d'àmbit estatal", ha explicat el president del Senat.

DÈFICIT DE CULTURA POLÍTICA

Per al catedràtic de Filosofia Contemporània, existeix un "dèficit de cultura política a Espanya" que s'arrossega des de fa "massa temps" i que es manifesta en certes expressions actuals.

"Crec que que hi ha afirmacions, identificacions sumàries extremadament grolleres que encara es continuen dient. Encara que un pugui entendre les raons històriques... parlar de qualsevol persona i perquè és de dretes identificar-lo com a fatxa és intolerable. Això expressa un dèficit de cultura política enorme", ha expressat el polític.

Cruz també ha afirmat que, a Catalunya, "el fet de no estar en una posició nacionalista per a molta gent és que estàs alienat amb el franquisme o en un estat jacobí".

En aquesta línia, Cruz ha criticat que a Catalunya es "repeteix" la idea que "la llei és una espècie d'element exterior a la democràcia que cau sobre els ciutadans i que l'exercici de la genuïna democràcia és el que permet espolsar-se el jou de la llei".

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Barcelona destina 1 milió per incentivar la rebaixa de lloguers comercials

 2. 2

  Coronavirus.- El CAP Els Hortes de Barcelona ha detectat 544 possibles casos durant la pandèmia

 3. 3

  Marlaska anuncia l'augment de sou a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

 4. 4

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 5. 5

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana