El president de la mesa d'edat demana "perdó" per no haver investit un president

Actualitzat 3/12/2019 11:12:26 CET
El diputat del PSOE per Burgos, Agustín Zamarrón, president de la mesa d'edat del Congrés
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 3 des. (EUROPA PRESS) -

El diputat del PSOE per Burgos Agustín Zamarrón, president de la mesa d'edat que dirigeix la sessió constitutiva del Congrés, ha aprofitat l'oportunitat que li ha donat el reglament de la cambra per adreçar-se a l'hemicicle i demanar "perdó" als ciutadans per la incapacitat dels diputats per formar govern en la XIII Legislatura.

Zamarrón, conegut com 'El Valle Inclán' del PSOE ha obert la sessió fent al·lusió a l'article 99 de la Constitució que, segons ha recalcat, recull una fórmula "artificiosa" per nomenar el president del Govern central i poder conformar "un govern legítim i ple en les seves atribucions".

"Qualsevol comentari sobre aquesta qüestió és sobrera i serà vedat", ha admès després de deixar clar que no culparia ningú. No obstant això, no ha deixat passar l'oportunitat de demanar perdó per l'incompliment d'aquest article en l'anterior legislatura.

Després d'aquest acte, Zamarrón ha donat per constituïda la mesa d'edat que ha dirigit la sessió. "Senyories ara ja siguem tots benvinguts en la XIV Legislatura, el seu èxit de depèn de nosaltres", ha avisat, i ha reclamat que, aquesta vegada sí, pugui arrencar amb un govern i desenvolupar-se de manera "llarga i fructífera".

el més llegit

 1. 1

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 4. 4

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 5. 5

  Suspesa la circulació de trens a diversos trams de Catalunya arran del temporal

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista