Actualitzat 3/12/2019 10:36:33 +00:00 CET

El president de la mesa d'edat demana "perdó" per no haver investit un president

El diputat del PSOE per Burgos, Agustín Zamarrón, president de la mesa d'edat del Congrés
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 3 des. (EUROPA PRESS) -

El diputat del PSOE per Burgos Agustín Zamarrón, president de la mesa d'edat que dirigeix la sessió constitutiva del Congrés, ha aprofitat l'oportunitat que li ha donat el reglament de la cambra per adreçar-se a l'hemicicle i demanar "perdó" als ciutadans per la incapacitat dels diputats per formar govern en la XIII Legislatura.

Zamarrón, conegut com 'El Valle Inclán' del PSOE ha obert la sessió fent al·lusió a l'article 99 de la Constitució que, segons ha recalcat, recull una fórmula "artificiosa" per nomenar el president del Govern central i poder conformar "un govern legítim i ple en les seves atribucions".

"Qualsevol comentari sobre aquesta qüestió és sobrera i serà vedat", ha admès després de deixar clar que no culparia ningú. No obstant això, no ha deixat passar l'oportunitat de demanar perdó per l'incompliment d'aquest article en l'anterior legislatura.

Després d'aquest acte, Zamarrón ha donat per constituïda la mesa d'edat que ha dirigit la sessió. "Senyories ara ja siguem tots benvinguts en la XIV Legislatura, el seu èxit de depèn de nosaltres", ha avisat, i ha reclamat que, aquesta vegada sí, pugui arrencar amb un govern i desenvolupar-se de manera "llarga i fructífera".

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per vendre marihuana a tota Europa des de Sant Quirze (Barcelona)

 2. 2

  A presó dos joves per dos robatoris en mitja hora al Vendrell (Tarragona)

 3. 3

  Moren un jove de 20 anys i una noia de 24 en precipitar-se des d'un balcó a Lleida

 4. 4

  Crema una embarcació al port d'Empuriabrava (Girona) sense causar ferits

 5. 5

  Coronavirus.- La Marató de Barcelona 2020 s'anul·la i se celebrarà el 7 de novembre del 2021