El president de la Diputació de Lleida nega irregularitats en el judici a càrrecs per assetjament laboral

Marlen Minguel i Gerard Serra
EUROPA PRESS
Publicat 25/5/2018 14:46:19CET

Del viatge a Califòrnia, Reñé diu que va dormir a hotels de 25 dòlars i va menjar més hamburgueses que en tota la seva vida

LLEIDA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé (PDeCAT), ha declarat aquest divendres com a testimoni en el judici contra dos alts càrrecs per assetjament laboral a l'exinterventor de la institució J.M., i ha negat que hi hagués irregularitats a les factures que no van comptar amb la conformitat del llavors interventor.

A la sessió del divendres de la setmana passada, en el Jutjat Penal 2 de Lleida, l'exinterventor va declarar que el seu cessament es va deure al fet que no donava conformitat al pagament de totes les factures, subvencions, hores extres, dies de vacances o licitacions en les quals, segons va dir el president, posava com a condició que totes les obres s'adjudiquessin a empreses de Lleida.

Estan acusats el coordinador de Noves Tecnologies, Gerard Serra, i la cap d'Organització i Gestió, Marlen Minguell, per un presumpte cas d'assetjament laboral a l'exinterventor i a un tècnic informàtic i delegat sindical de la Central Sindical Independent de Funcionaris, que en qualitat de sindicalista va qüestionar als mitjans de comunicació el cessament de J.M.

Reñé ha dit que "és fals" que ell exigís que totes les obres s'adjudiquessin a empreses de Lleida, ha justificat el cessament per les contínues queixes d'alcaldes, secretaris d'ajuntaments i funcionaris de la Diputació davant canvis de criteri de l'interventor que retardaven l'aprovació d'expedients, i ha defensat una de les factures qüestionades, la d'un sopar de la vigília de les eleccions al Port Olímpic de Barcelona (23 de novembre de 2012).

Sobre les despeses d'un viatge a la Vall de Sant Joaquim a Califòrnia, a les quals l'exinterventor no va donar la seva conformitat argumentant que necessitava justificar el desplaçament, Reñé ha explicat que va lliurar més diners del que es va emportar.

El president de la Diputació ha explicat que juntament amb les persones que l'acompanyaven va fer un viatge que ha qualificat d'auster: "Ens vam allotjar a hotels de 25 euros i vaig menjar més hamburgueses que en tota la meva vida".

Reñé ha explicat que "no li correspon a l'interventor justificar l'interès públic ni valorar la idoneïtat del viatge del president", i ha explicat que aquell viatge va permetre instal·lar el sistema de reg per degoteig del camp experimental d'ametllers i magraners a una finca propietat de la institució a Maials a través d'un acord entre l'Irta i la Diputació.

A la seva declaració, ha defensat el treball que realitzaven ell i el seu equip, del que ha dit que és "honest, transparent, eficaç i eficient perquè aquest territori pugui millorar els seus serveis".

Per la seva banda, l'oficial major de la Diputació, Rosario Rodríguez, ha rebutjat les acusacions d'aïllament que plantejava l'exinterventor, i ha defensat que la pèrdua de permisos per accedir a plataformes informàtiques de les quals parla l'acusació formen part del protocol de la casa amb els treballadors quan canvien de servei.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.