Publicat 17/1/2014 15:51:43 +01:00CET

El president de la Diputació de Girona nega davant del jutge haver actuat per represàlies

Joan Giraut, presidente de la Diputación de Girona
EUROPA PRESS

GIRONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, ha declarat aquest divendres als jutjats per la seva imputació pels delictes de prevaricació i contra l'exercici de la llibertat sindical, després de la denúncia del sindicat de funcionaris CSI-F, i ha negat que actués per represàlies quan va dividir en dues oficines l'àrea de protocol i comunicació de la institució.

Després de declarar, Giraut (UDC) ha explicat en roda de premsa que ha negat davant del jutge que decidís treure les atribucions de premsa a Josep Maria Amargant pel fet que ell denunciés, com a representant sindical, que els assessors polítics de la Diputació cobren de l'organisme provincial sense haver acudit mai a la seu de la institució.

Ha assegurat al jutge que va decidir treure les funcions a Amargant un dia abans que ell denunciés la situació dels assessors, perquè havia perdut "la confiança" amb el llavors cap de premsa de la Diputació després que enviés una carta als diaris gironins en la qual desqualificava els càrrecs de confiança d'UDC.

Segons Giraut, Amargant "va traspassar la línia vermella" amb aquesta carta i va incomplir el mandat que li va donar a l'assumir la presidència a començament del 2013: no fer en els mitjans de comunicació valoracions que no representessin els interessos de la Diputació.

Per això, segons Girau, després de la carta de Amargant que desqualificava els assessors d'UDC, li va comunicar que un decret presidencial l'anava a treure les atribucions com a cap de premsa i les anava a assumir un altre, nomenat pel Plenari.

Giraut també ha explicat que li consta, per terceres persones, que Amargant pretén un pacte amb la Diputació si li torna la funció de cap de comunicació, però el president no acceptarà cap acord perquè vol "afrontar" la situació.

JUSTIFICA EL TREBALL DELS ASSESSORS

Pel que fa que el jutjat contenciós 2 de Girona ha enviat al jutjat d'instrucció de la província i a l'Oficina Antifrau de Catalunya una petició perquè investiguin als assessors de la institució --al detectar indicis de malversació de fons públics i de prevaricació en aquests càrrecs polítics de confiança--, Giraut ha assegurat que "es col·laborarà" amb la justícia.

Considera que legalment els assessors no tenen cap obligació d'acudir a la seu de l'organisme, i defensa disposar d'aquests càrrecs: "Tots també som alcaldes o regidors", ha al·legat, tot i que el jutjat contenciós ha valorat que la funció d'assessorament no exclou el requisit de presentar-se en el lloc de treball per consultar la documentació pertinent i mantenir reunions amb els polítics.

Giraut ha conclòs que no s'eliminarà la figura dels assessors, tot i que considera que ha de visualitzar-se més el treball d'ells, i ha afegit que els càrrecs de confiança de la Diputació poden combinar "com qualsevol militant" la seva tasca a l'organisme amb les atribucions que assumeixen en els respectius partits que representen.