Publicat 22/10/2019 15:24:22 +02:00CET

El president del Constitucional creu que podrien presentar-se "un, dos o diversos" recursos a la sentència

El president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, a Àvila.
EUROPA PRESS

ÀVILA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, creu que podrien presentar-se "un, dos o diversos recursos" davant la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés.

Segons ha dit als periodistes a la Universitat Catòlica d'Àvila, on ha pronunciat la lliçó inaugural, "previsiblement" hi haurà "un o diversos recursos" contra la sentència del Tribunal Suprem.

González Rivas, que ha condemnat els incidents de Catalunya, ha manifestat que no es troba "en condicions d'assegurar-ne, ni el nombre (de recursos), ni el criteri", perquè "són les normes jurídiques, i especialment les processals, les que condicionen l'accés d'aquests recursos al Constitucional".

"Tan bon punt tinguin entrada -ha dit-, la qüestió serà objecte d'estudi, de valoració i de dedicació, com és habitual en qualsevol assumpte jurisdiccional que se sotmet al coneixement del tribunal".

El president del Tribunal Constitucional ha pronunciat la conferència 'El Tribunal Constitucional en el estado de derecho ante la proximidad de su 40º aniversario' per inaugurar el curs acadèmic de la Universitat Catòlica d'Àvila.