Actualitzat 6/7/2020 10:27:21 +00:00 CET

El president de la comarca del Baix Cinca confia que Catalunya controlarà el brot del Segrià

OSCA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Comarca del Baix Cinca, Marco Ibarz, ha confiat que les mesures que ha pres la Generalitat per controlar el brot a la comarca del Segrià tindran efecte i no arribaran a afectar les zones limítrofes d'Aragó.

La Comarca del Baix Cinca és una de les quatre que continuen en fase 2 a Aragó i que limita amb Lleida. En declaracions a Europa Press, Ibarz ha explicat que, a hores d'ara, no han notat que els hagi perjudicat la situació del Segrià i les mesures que s'han pres.

"Sabem que hi ha moltes més restriccions a Catalunya, però bé, aquí també continuem en fase 2 i esperarem a veure les dades que dona el Govern d'Aragó de com ha anat aquest cap de setmana per les comarques i la decisió que es pren", ha remarcat.

"Sabem que a Catalunya passaran uns dies dolents, amb forts rebrots i pics alts, però esperem que amb les mesures que han pres que han estat també fortes ho aconsegueixin controlar com més aviat possible i no ens afecti a nosaltres".

A més, ha afegit que al Baix Cinca sembla que les dades de la setmana passada sobre l'evolució dels brots són "bones", tot i que "esperarem a veure com ha evolucionat el cap de setmana".

"Entre la nostra comarca i la del Segrià hi ha contacte, som comarques germanes, però nosaltres ja fa dues setmanes que estem en fase 2 i això ens permet veure les coses amb més tranquil·litat; tret que els números s'hagin disparat, que no crec, el nostre brot es va agafar a temps i en principi estem força tranquils en aquest sentit".

Ibarz ha considerat que la mesura que va prendre el Govern d'Aragó de passar la comarca a la fase 2 va ser "dura" perquè va suposar deixar la nova normalitat, "però cal reconèixer que el govern va treballar bé i avui es veuen els resultats". Ha considerat que els rebrots s'han de gestionar "com més aviat millor".