Publicat 26/01/2021 16:25CET

El president del CAC demana "refundar i rellançar" la CCMA

David Fernández Quijano (EBU) i Roger Loppacher (CAC), en el Fòrum de la Comunicació del CAC
CAC

Fernández Quijano (EBU) reclama un millor finançament del sector públic audiovisual

BARCELONA, 26 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha demanat aquest dimarts "refundar i rellançar" la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per aconseguir un servei públic audiovisual sostenible, viable, de qualitat i que continuï sent de referència per a la ciutadania.

Així ho ha dit en la conferència del mànager de Media Intelligence Service de la European Broadcasting Union (EBU), David Fernández Quijano, en el 42è Fòrum de la Comunicació del CAC, informa el CAC en un comunicat.

Fernández Quijano ha dit que la manera de fer-ho es va explicar en el 'Llibre blanc de l'audiovisual' del CAC i consisteix a assegurar un finançament adequat per als mitjans públics, i destinar recursos a produir una oferta de continguts competitiva per a públics estratègics com els joves: "Continguts destinats a atreure grans audiències".

Loppacher ha dit que ha d'anar acompanyada d'una "necessària i urgent" modificació de la normativa per adaptar-la a la directiva europea i al panorama audiovisual, i ha reclamat un marc normatiu per promoure l'oferta i producció audiovisual en català, i que es regulin els serveis audiovisuals a demanda i les plataformes d'intercanvi de vídeos.

El president del CAC ha destacat que els mitjans públics són una garantia de qualitat democràtica, de pluralisme polític i social, i de cohesió social, però que també ho són de "rigor informatiu i de pluralitat de veus en l'àmbit digital contra l'amenaça de les informacions falses".

Així, ha dit que en moments com l'actual disposar d'informació "rigorosa, experta i contrastada" és vital per fer front a la pandèmia, i ha dit que la majoria de mitjans, i especialment els públics, compleixen una funció indispensable de servei públic.

NO AVALUAR PER L'AUDIÈNCIA

Fernández Quijano ha afirmat que cal avaluar els mitjans públics europeus per la difusió de valors útils per a la ciutadania i no pas per l'audiència, i ha reclamat un millor finançament per al sector públic audiovisual, que permeti planificar a mig i llarg termini.

El cap de la Unitat de Recerca de Mercats de la EBU ha assenyalat que el mercat audiovisual està sumit en una transformació sense precedents a causa de la digitalització: "Estem en un moment en què l'augment de la competència ha estat brutal", ha recalcat, per la qual cosa és normal que hagin baixat les audiències.

"El problema que ens trobem a l'hora de legitimar la despesa en el sector públic és que es dona massa importància a la quota de pantalla que obtenen", ha dit, i per ell el més important és saber si el sector públic té un rol i un impacte en la vida de les persones.

Fernández Quijano ha assenyalat que països com ara Itàlia, Alemanya i Suïssa pregunten a la ciutadania si els serveis públics compleixen o no amb els objectius, i que aquesta avaluació és relativament senzilla perquè es basa en enquestes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés