Publicat 11/5/2020 22:13:02 +02:00CET

Presenten una querella davant el TS contra el Govern central en nom de 3.000 familiars de morts

   MADRID, 11 maig (EUROPA PRESS) -

   Onze advocats de tota Espanya han presentat aquest dilluns una querella davant el Tribunal Suprem en representació de més de 3.000 familiars de morts pel nou coronavirus contra el president del Govern, Pedro Sánchez, i els 22 vicepresidents i ministres de l'Executiu per possible delicte d'homicidi imprudent en la gestió de la pandèmia.

   La querella ha estat presentada davant la Sala Segona del Tribunal Suprem contra tots els membres del Consell de Ministres per "un nombre no determinat encara de delictes d'homicidi per imprudència greu" en haver permès per acció o per omissió l'extensió de la pandèmia i la mort d'aquestes persones pel virus Sars-Cov-2.

   Els signants d'aquesta querella, que representen a 3.268 persones, han advertit que es podria ampliar per incloure els delictes de prevaricació i omissió del deure socors, entre uns altres, així com incloure el director del Centre de Coordinació d'Emergències de Sanitat, Fernando Simón, i altres assessors de Sanitat com a cooperadors necessaris.

   En concret, la querella representa a 3.268 les persones, les famílies de les quals han perdut a 3.274 familiars com a conseqüència de l'epidèmia del Sars-Cov-2, encara que fins al moment únicament s'han personat 116 famílies "atès que les restants no han pogut obtenir" el Certificat Mèdic de Defunció necessari per poder acreditar la mort dels familiars, i les causes de l'òbit.

   Entre altres qüestions, en el text de la mateixa es denuncia "la irresponsable i negligent inacció i actuació tardana i nefasta" per part dels 23 membres del Govern en la gestió i evolució de la pandèmia pel nou coronavirus.

   "Una crisi sanitària", diu el text, "que, amén de tardana, ha estat contínuament trufada de decisions i ordenis verbals, contradictòries amb les mesures previstes per al fre dels contagis, la qual cosa al seu torn ha contribuït de manera poderosa al desproporcionat increment del nombre de víctimes que, possiblement, es van contagiar als propis centres sanitaris, en els quals es van produir dantesques escenes d'amuntegament de malalts, creant-se així un escenari perfecte per a la propagació del virus".

   "El que ha ocorregut amb la pandèmia del COVID-19 és molt greu", ha explicat la Fundació Zaballos que presideix Emilia Zaballos i que s'ha unit a la iniciativa promoguda i iniciada per la plataforma El Día Después.

   "Les responsabilitats, des del nostre punt de vista, estan molt clares. Ara li toca decidir a la justícia", ha assenyalat aquesta fundació que s'ha unit als onze advocats de tota Espanya que han presentat la querella.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants

 3. 3

  Coronavirus.- Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensores i càmeres

 4. 4

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 5. 5

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat