La premsa internacional es fa ressò de la sentència del procés i de les protestes a Catalunya

Actualitzat 14/10/2019 18:32:01 CET
- David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 14 Oct. (EUROPA PRESS) -

La premsa internacional s'ha fet ressò aquest dilluns 14 d'octubre de la sentència contra els 12 líders independentistes en el marc del procés a Catalunya, així com de les protestes que estan tenint lloc després de conèixer-se la sentència dels magistrats del Tribunal Suprem.

En concret, el britànic 'The Guardian' destaca "líders separatistes catalans condemnats a llargues penes de presó" o "els catalans omplen els carrers de Barcelona després d'una sentència dura", mentre que la BBC titula la seva informació "Espanya empresona líders independentistes catalans".

El diari flamenc publicat a Bèlgica 'De Standaard' mostra com catalans en desacord amb la sentència proven de bloquejar l'Aeroport de Barcelona i indica en una altra notícia que "Espanya torna a emetre una ordre de detenció europea contra Puigdemont". El també belga 'Le Soir' destaca que "Espanya llança una nova ordre d'arrest internacional contra Puigdemont", al costat d'una fotografia de l'expresident català.

A França, 'Le Figaro' aborda la qüestió catalana a través d'una entrevista al conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch, que assegura que "el moviment independentista català continua malgrat la repressió". Per la seva banda, 'Le Monde' diu que "a Espanya, nou líders catalans són condemnats a presó".

Des de Portugal, el diari 'Público' informa sobre que "els manifestants proven de condicionar el transport a Catalunya", i que "Carles Puigdemont torna a ser objecte d'una ordre de detenció europea", una notícia que el diari il·lustra amb fotografies dels 12 líders independentistes condemnats. També 'Diario de Noticias' s'apropa a la qüestió catalana amb una informació que titula: "Catalunya: penes dures, protestes de carrer i ordre judicial contra Puigdemont".

"Independència de Catalunya, primeres condemnes", titula l'italià 'Corriere della Sera', que afegeix "Catalunya, líders separatistes condemnats, enfrontaments amb la policia i protestes a Barcelona". A més, 'La Reppublica' destaca "Catalunya, veredicte a líders independentistes: 13 anys a Junqueras".

A l'altre costat de l'Atlàntic, el diari 'The Washington Post' parla que "la cort suprema espanyola condemna els separatistes catalans a presó, fet que va desencadenar protestes", mentre que 'The New York Times' posa el focus en què "els líders separatistes catalans reben llargues penes de presó per sedició". "Els líders de la independència de Catalunya reben llargues condemnes del Tribunal Suprem espanyol", assenyala la cadena nord-americana CNN.

A Mèxic, el diari 'Reforma' destaca la "condemna del Tribunal espanyol a líders separatistes"; el peruà 'El Comercio' explica, en directe, la situació que es viu a Barcelona: "tallen carreteres i bloquegen accés a l'aeroport després que hagin condemnat independentistes"; i l'argentí 'Clarín' informa que "van condemnar amb penes de fins a 13 anys de presó els líders independentistes de Catalunya".

Finalment, el canal de Qatar 'Al Jazeera' sosté que els "líders separatistes catalans obtenen penes de presó per intent d'independència".