Actualitzat 23/07/2021 16:58 CET

Preacord per tancar la planta de Sandoz a les Franqueses del Vallès (Barcelona) el 2024

Archivo - Arxiu - Planta de Sandoz - Novartis a les Franqueses del Vallès (Barcelona)
SANDOZ-NOVARTIS - Archivo

La plantilla haurà de ratificar aquest principi d'acord que preveu acollir baixes voluntàries

LES FRANQUESES DEL VALLÈS (BARCELONA), 23 jul. (EUROPA PRESS) -

El Comitè d'Empresa i la direcció de la planta de Sandoz, la divisió de genèrics i biosimilars del Grup Novartis, situada a les Franqueses del Vallès (Barcelona), han arribat a un preacord per tancar la fàbrica el 31 de desembre del 2024.

La plantilla haurà de ratificar aquest principi d'acord que, entre altres coses, preveu acollir baixes voluntàries abans de la clausura amb una indemnització de 45 dies per any treballat i un màxim de 42 mensualitats, segons ha informat CCOO Indústria en un comunicat.

Així mateix, s'ha estipulat la recol·locació de 83 persones a la planta de Palafolls (Barcelona), amb una compensació de 20.000 euros per trasllat i el manteniment del seu salari, i un pla de jubilacions per als treballadors a partir de 59 anys amb un complement de fins al 85% del salari net, i per als de 58, un complement de fins al 80% fins que compleixin els 63.

S'ha pactat un pla de rendes per als treballadors de més de 55 anys, amb un complement de fins al 75% del salari net fins als 63 i, en tots els casos, amb una clàusula de revaloració d'un 1,5% anual.

MESURES "NO TRAUMÀTIQUES"

En cas que hi hagi persones que tinguin 52 anys el dia del tancament, se'ls oferirà la possibilitat de traslladar-se a Palafolls (Barcelona) i la jubilació quan compleixin els 55; els que actualment es trobin en jubilació parcial rebran 3.000 euros com a compensació.

Si hi ha treballadors que no s'acullen a cap de les opcions, rebran una indemnització de 55 dies per any més un lineal de 1.600 euros per any d'antiguitat, amb un màxim de 280.000 euros i un mínim de 20.000, a més se'ls pagarà una prima anual de 2.000 euros mentre continuïn treballant i se'ls establirà un pla de recol·locació durant 12 mesos per ajudar-los a reincorporar-se al món laboral.

El sindicat ha valorat positivament el preacord perquè s'estableixen mesures "no traumàtiques" amb recol·locacions, jubilacions i baixes voluntàries, a més d'aconseguir bones condicions de sortida per a les persones que s'hi adhereixin.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés