Publicat 06/02/2018 15:33

El Prat, el tercer aeroport que més va créixer a la UE el 2017, segons ACI Europe

Aeroport de Barcelona, avió, aterratge
ENAIRE

Augura "un creixement continuat" en els mesos vinents encara que "a ritme més lent"

BRUSSEL·LES, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Aeroport de Barcelona-El Prat s'ha consolidat com el tercer aeroport de les grans terminals que més va créixer en la Unió Europea el 2017, un 7,1%, segons les dades publicades aquest dimarts per ACI Europe.

Només el trànsit de passatgers en les terminals de Manchester (8,6%) i Amsterdam (7,7%) van créixer més que la catalana entre aquelles amb més de 25 milions de passatgers a l'any.

El trànsit de passatgers en el conjunt d'aeroports de la UE va créixer un 7,7% el 2017, enfront del 6,7% del 2016.

"L'any 2017 va ser el millor per als aeroports europeus des del 2004, quan el trànsit aeri es va veure potenciat per l'adhesió de deu països a la UE", ha explicat el director general d'ACI, Olivier Jankovec, que ha posat en valor aquest creixement en l'actual clima d'"incertesa" pel Brexit.

El director general d'ACI ha considerat que el rendiment registrat "demostra que la demanda per al transport aeri segueix millorant el rendiment de l'economia i desafiant els riscos geopolítics ara com ara".

Això sí, ha avisat que l'augment del 30% del trànsit de passatgers al mercat de la UE des del 2012, que ha qualificat d'"impressionant", està "posant molta pressió en les instal·lacions aeroportuàries i el personal, amb més i més aeroports que estan aconseguint ja els seus límits de capacitat, especialment en les hores punta".

BONA EVOLUCIÓ AL DESEMBRE

Pel que fa a les dades de desembre, Palma de Mallorca es posiciona com l'aeroport que més ha crescut en la UE, un 11,7%, i Barcelona-El Prat, la tercera, amb un 6,4%, només per darrere de Frankfurt (7,3%).

En el cas de les terminals mitjanes, que reben entre cinc i deu milions de passatgers a l'any, Eivissa (22,2%) se situa com la segona que més ha crescut, només per darrere de Nàpols (39,5%), mentre que València s'ha situat en el tercer lloc del rànquing, amb un creixement del 22%.

BONES PREVISIONS

De cara als mesos vinents, el director general d'ACI Europe ha augurat "un creixement continuat" del trànsit aeri encara que "a un ritme més lent".

"Les bones notícies és que l'economia europea i de l'eurozona en particular preveuen una expansió més gran", ha explicat, encara que ha avisat que els preus a l'alça del cru "estan afectant les aerolínies", quelcom que, al costat de la "proximitat" del Brexit contribuirà al fet que les aerolínies "siguin més exigents sobre on mantenen la seva capacitat existent o obren noves rutes".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés