Publicat 18/10/2021 17:40CET

El Prat (Barcelona) demana al Govern, Aena i Ports de l'Estat que destinin recursos al Delta

Vista de l'antic camp de golf del Prat de Llobregat
EUROPA PRESS

Reclama una auditoria ambiental i que es compleixin les compensacions del 2002

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 18 oct. (EUROPA PRESS) -

El director d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat (Barcelona), Joan Herrera, ha reclamat a la Generalitat, Aena i Ports de l'Estat que aportin recursos a la conservació del delta del Llobregat.

Ho ha demanat en una visita tècnica amb els mitjans aquest dilluns en algunes de les zones que s'havien de compensar per l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-el Prat el 2002.

En la visita també hi han participat la gerent del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, Maria José Albadalejo, i el professor emèrit d'ecologia de la UB Narcís Prat.

Herrera ha demanat el compromís del Govern per protegir els espais naturals de la zona, a més de l'Aeroport de Barcelona-el Prat i el Port de Barcelona.

"Són espais protegits alterats per les dues grans infraestructures emissores de gasos d'efecte hivernacle" de Catalunya, ha justificat.

També ha reclamat la creació d'un pla especial de protecció per a "tots els espais naturals", cosa que ha explicat que depèn de la Generalitat.

AUDITORIA

El consistori també ha reclamat que es faci una auditoria per "conèixer amb exactitud quina és la situació actual del Delta i l'impacte que tenen les infraestructures".

Aquesta auditoria hauria de determinar les compensacions ambientals que s'han de fer "per la falta d'efectivitat de les mesures acordades" en l'última ampliació de l'Aeroport el 2002.

Herrera i Prat han posat èmfasi en el corredor biològic que s'havia d'obrir entre els espais de la Ricarda --al nord de la infraestructura-- i del Remolar --al sud--.

Han assegurat que actualment no existeix aquest corredor, perquè queda dividit per diferents construccions, com la caserna militar situada al costat del Remolar o la zona de l'antic camp de golf, que es manté com un prat d'herba i "no s'ha regenerat" per poder acollir la biodiversitat de la zona.

Han explicat que aquesta manca de connexió comporta que els ecosistemes siguin estancs, fet que implica problemes en les colònies animals i vegetals dels espais aïllats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés