El PP i Vox recorreran la decisió de Batet d'admetre totes les fórmules per acatar la Constitució al Congrés

Publicat 3/12/2019 16:26:34CET
La reelegida presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, en la XIV Legislatura al Congrés dels Diputats, Madrid (Espanya), 3 de desembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 3 des. (EUROPA PRESS) -

El PP, Vox i Cs han protestat aquest dimarts per la decisió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, d'admetre totes les fórmules d'acatament de la Constitució que han utilitzat els diputats electes d'Unides Podem i les formacions independentistes.

És més, tant el PP com Vox han anunciat que recorreran aquesta decisió davant el Tribunal Constitucional, perquè tots dos compten amb prou diputats per fer-ho.

La presidenta els ha replicat que, segons la jurisprudència del TC i la interpretació que va fer la Junta Electoral Central aquest mateix any, totes les fórmules són admissibles perquè no limiten l'acatament de la Constitució.

La polèmica no és nova i ja va passar al maig quan es va constituir el Congrés de les eleccions del 28 d'abril. Llavors el PP i Cs van recórrer davant el Tribunal Constitucional, que ni tan sols ha decidit sobre l'admissió a tràmit dels escrits.