Publicat 3/12/2019 16:26:34 +01:00CET

El PP i Vox recorreran la decisió de Batet d'admetre totes les fórmules per acatar la Constitució al Congrés

La reelegida presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, en la XIV Legislatura al Congrés dels Diputats, Madrid (Espanya), 3 de desembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 3 des. (EUROPA PRESS) -

El PP, Vox i Cs han protestat aquest dimarts per la decisió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, d'admetre totes les fórmules d'acatament de la Constitució que han utilitzat els diputats electes d'Unides Podem i les formacions independentistes.

És més, tant el PP com Vox han anunciat que recorreran aquesta decisió davant el Tribunal Constitucional, perquè tots dos compten amb prou diputats per fer-ho.

La presidenta els ha replicat que, segons la jurisprudència del TC i la interpretació que va fer la Junta Electoral Central aquest mateix any, totes les fórmules són admissibles perquè no limiten l'acatament de la Constitució.

La polèmica no és nova i ja va passar al maig quan es va constituir el Congrés de les eleccions del 28 d'abril. Llavors el PP i Cs van recórrer davant el Tribunal Constitucional, que ni tan sols ha decidit sobre l'admissió a tràmit dels escrits.