Actualitzat 7/8/2019 10:18:19 +00:00 CET

El PP reclama reprendre el Pacte de Toledo per "guiar" la reforma del sistema de pensions

El consejero de Sanidad y Asuntos Sociales, José Ignacio Echániz
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

El PP ha reclamat aquest dimecres "reprendre amb urgència" el Pacte de Toledo amb la finalitat de "guiar" una reforma en el sistema públic de pensions.

Per aquest motiu, els populars han registrat un escrit davant la Mesa del Congrés en el qual reclamen la constitució de la Comissió de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo a la Cambra baixa.

"Fa més de cent dies que tenim un Govern central en funcions i la Comissió s'hauria d'haver constituït al juliol per poder començar a treballar amb normalitat l'1 de setembre", ha assegurat el portaveu adjunt del PP al Congrés José Ignacio Echániz.

El diputat popular ha recordat que "després de dos anys de treball intens" el Pacte de Toledo va acabar sense arribar a un acord. "Per això cal reprendre amb urgència aquesta tasca que es va iniciar en l'anterior legislatura, perquè sobre la base del consens i del debat es procedeixi a renovar les recomanacions del Pacte de Toledo o, si escau, a aprovar-ne de noves", ha asseverat.

Echániz, que creu que aquesta iniciativa demostra el "ferm compromís del Partit Popular amb el manteniment i millora de les pensions", ha assenyalat que "hi ha molta feina a fer" i que, per això, els grups haurien d'iniciar aquesta tasca "tan aviat com sigui possible".