Publicat 20/1/2019 12:20:00 +01:00CET

El PP registra una bateria de preguntes sobre els viatges de Torra i Artadi a Waterloo

Quim Torra compareix en el ple del Parlament
David Zorrakino/ EUROPA PRESS - Archivo

Vol que el Govern informi sobre els objectius i costos dels viatges

BARCELONA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

El PP ha registrat al Parlament una bateria de preguntes al Govern sobre els viatges que van fer la setmana passada el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Presidncia, Elsa Artadi, a Waterloo (Blgica).

Les preguntes es refereixen al viatge que va fer Torra l'11 de gener i Artadi el 9 d'aquest mes per reunir-se amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Els populars pregunten quin va ser l'objectiu de tots dos viatges i quins temes es van tractar en les trobades amb Puigdemont.

També volen saber els acompanyants de Torra i Artadi en aquest viatge, ja siguin altres membres del Govern o personal al servei de la Generalitat, i demanen indicar qu motius "han justificat el seu desplaament al viatge".

Una altra de les qüestions que pretenen que respongui el Govern és si a Torra i Artadi els van acompanyar periodistes, de quins mitjans i si la Generalitat va assumir el cost del seu viatge.

Entre el total de 17 preguntes, vries estan dirigides a conixer el cost total del viatge i demanen al Govern detallar les despeses en diversos conceptes: desplaaments, allotjaments --especificant les característiques dels hotels on van pernoctar--, manutenció i els transports utilitzats durant la visita.

A més, en el cas del viatge d'Artadi, el PP pregunta per qu no va aparixer en l'agenda pública del Govern i quin va ser l'agenda de la consellera aquest dia.

Tant PP com Cs estan realitzant un seguiment dels viatges que est fent el Govern a l'estranger en els últims mesos registrant preguntes al Parlament perqu l'Executiu catal informi dels costos i els objectius d'aquests viatges.

XAVIER GARCÍA ALBIOL

El diputat del PP i candidat a l'Alcaldia de Badalona, Xavier García Albiol, ha presentat diverses preguntes perqu el Govern informi sobre algunes qüestions sobre Badalona.

Albiol pregunta "quin ha estat el nombre de delictes comesos" a Badalona el 2016, 2017 i 2018, i exigeix desglossar pel tipus de delictes, i el nombre de faltes comeses aquests anys a la ciutat on va ser alcalde entre 2011 i 2015.