Publicat 09/04/2021 12:41CET

El PP recorre al TC l'ampliació de la llei catalana sobre l'erradicació de la violència masclista

Arxiu - La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra.
EUROPA PRESS/A.Ortega.POOL - Europa Press

MADRID, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

El Grup Popular ha presentat davant el Tribunal Constitucional (TC) un recurs d'inconstitucionalitat contra quatre articles que es van incloure en la modificació que es va aprovar al Parlament el desembre de l'any passat (Llei 17/2020) de de la Llei catalana del 2008 sobre el dret de les dones a erradicar la violència masclista.

El PP considera que aquesta norma envaeix competències exclusives de l'Estat i contravé articles de lleis orgàniques vigents, alhora que "modifica i innova" el règim vigent que estableix la legislació orgànica d'aplicació en matèria de violència de gènere.

Segons el PP, els articles 1, 2.j, 3 i 16 inclou les dones, nenes i adolescents transgènere, i assenyala que el precepte en qüestió desnaturalitza el concepte de "sexe" de l'ordenament jurídic, i també elements essencials de la Llei orgànica de mesures de protecció integral contra la violència de gènere del 2004, i de la Llei orgànica del Codi Penal del 1995.

En concret, indica que sembla que s'estableix una distinció entre dones transgènere i dones que no ho són, "diferenciació del tot incompatible" amb l'ordenament jurídic. I afegeix que en l'ordenament vigent el "sexe" existeix com una realitat amb projecció jurídica i, dins d'aquesta noció, hi resideixen dues categories: el sexe masculí (home) i el femení (dona), segons ha informat el PP en un comunicat.

No obstant això, el Grup Popular recorda que l'ordenament jurídic reconeix des de fa anys la transsexualitat, que les persones amb una identitat de gènere que no correspon amb el seu sexe poden rectificar aquesta circumstància des d'un punt de vista registral "perquè qui és home pugui passar a ser dona i viceversa". Per això, subratlla que "són actes inscribibles el sexe i el canvi de sexe".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés