Publicat 30/7/2020 12:12:44 +02:00CET

El PP rebutja la moció de censura de Vox perquè només pot "apuntalar" Sánchez

El president del PP, Pablo Casado, amb càrrecs de l'Executiva. Madrid (Espanya), 12 de novembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Beltrán, Gamarra i Montesinos subratllen que la iniciativa està "abocada al fracàs"

MADRID, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

El PP ha confirmat aquest dijous que no participarà en la moció de censura que ha presentat Vox perquè entén que tan sols pot "apuntalar" i "enfortir" el Govern de Pedro Sánchez. Després de recalcar que no hi ha cap possibilitat que prosperi perquè els números no surten, han insistit que pot donar "oxigen" al cap de l'executiu.

Així s'han expressat la sotssecretària d'Organització, Ana Beltrán, la sotssecretària de Política Social, Cuca Gamarra, i el sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, després que el líder de Vox, Santiago Abascal, anunciés dimecres en el ple del Congrés que presentarà una moció de censura al setembre.

Beltrán ha afirmat que el PP és un "partit seriós", que pren "decisions serioses" i que "governarà Espanya". "El que vam veure amb aquest anunci de Vox és que aquest partit va disparar una bengala per dir 'hola, soc aquí'", ha dit.

La número tres del PP ha afirmat que "malauradament Vox no s'ha adonat que amb aquesta moció de censura dona oxigen a Sánchez i el faran tornar a investir president". "Una altra investidura absolutament innecessària. El PP no està per a això sinó en les preocupacions reals de la gent", ha emfatitzat en una entrevista a Antena 3.

"TACTICISME POLÍTIC"

De la mateixa manera s'ha expressat la sotssecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, que ha recalcat que la seva formació està centrada "en el més important" i que en aquest moment "la preocupació" dels espanyols és l'àmbit sanitari a causa dels rebrots i l'àmbit econòmic per la pujada de l'atur.

"No participarem d'aquestes maniobres de distracció per enfortir el PSOE i Pedro Sánchez", ha declarat a Radio Inter, després d'insistir que "el que cal fer és conformar una alternativa" al govern de coalició.

Gamarra ha subratllat que aquesta moció de censura està "abocada al fracàs" i que "no suma". Per això, ha dit que el PP se centrarà a treballar de "manera responsable" i "eficaç" per abordar les qüestions que amoïna els espanyols, sense entrar en "el tacticisme de la rendibilitat electoral".

De la mateixa manera, el sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha assegurat que la seva formació se centrarà sempre "en el més important" i que ara s'han de prendre decisions "per salvar vides i crear ocupacions" després de les "terribles" dades de l'EPA sobre l'atur.

"No participarem en maniobres de distracció que al final reforçaran el PSOE i Sánchez. No alimentarem el soroll, continuarem aportant solucions", ha manifestat en una entrevista de la Cadena Cope que ha recollit Europa Press.

"NO EQUIVOCAR-SE DE RIVAL POLÍTIC"

Montesinos ha indicat que el PP forjarà una "alternativa responsable", denunciant "què fa malament" l'executiu i presentant propostes alternatives com el pla 'Activem Espanya'. "Cal forjar una alternativa des del realisme", ha dit.

I davant les crides de Vox al PP perquè defensi aquesta moció, Montesinos ha aconsellat "no equivocar-se de rival polític" i ha dit que el PP té "molt clar" que el Govern de Pedro Sánchez "no està a l'alçada de les circumstàncies".

"Nosaltres no afavorirem una maniobra que el que pot fer és apuntalar l'executiu. El que farem amb el president Casado al capdavant és forjar una alternativa", ha emfatitzat, després d'afegir que aquesta moció és "una estratègia que té l'objectiu d'apuntalar Pedro Sánchez".

A més, Montesinos ha afirmat que els espanyols "han entès" la posició del PP, cosa que, a parer seu, "s'ha anat constatant" en les enquestes perquè recullen un "empat tècnic" amb el PSOE. "Crec que la ciutadania ha entès aquesta estratègia de defensa dels interessos nacionals", ha conclòs.

Contador