Publicat 30/01/2019 14:32CET

El PP proposa al Parlament una "revolució fiscal" per reduir diversos impostos

Santi Rodríguez, Alejandro Fernández (PP)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP catal, Alejandro Fernández, ha anunciat aquest dimecres que el seu grup presentar al Parlament una bateria de proposicions de llei amb l'objectiu de fer una "revolució fiscal" a Catalunya que serveixi per reduir i suprimir diversos impostos.

En roda de premsa, ha argumentat que Catalunya "pateix un autntic infern fiscal", perqu veu més pressió fiscal que a la resta de les comunitats, i ho ha exemplificat amb qu té 15 impostos propis, mentre que la Comunitat de Madrid en té 4 i les Balears 3.

Per aix, veu necessari que Catalunya s'equipari amb la resta de comunitats per atreure de nou les empreses que van marxar després de l'1-O i les noves empreses que es puguin implantar, ha dit.

El diputat Santi Rodríguez ha explicat que presentaran sis proposicions de llei, que volen donar "una mica més de normalitat tributria als catalans, que ara estan en una situació d'autntica excepcionalitat fiscal".

Una de les iniciatives ja est presentada i mira de reduir l'IRPF als trams més baixos, concretament als inferiors a les rendes de 30.000 euros.

La segona proposta, que preveuen presentar aquest dimecres, també és sobre l'IRPF i contempla diverses bonificacions per disminuir la crrega fiscal sobre les persones que reuneixin unes determinades circumstncies, com les famílies nombroses, despeses per guarderies, i adquisició de llibres de text, entre d'altres.

Sobre l'Impost del Patrimoni, plantegen apujar el mínim exempt als 700.000 euros --actualment és de 500.000--, encara que el seu objectiu final és "que aquest impost acabi desapareixent".

Una altra iniciativa se centra en l'Impost de Successions i Donacions, sobre el qual proposen recuperar la situació del 2011, quan es va aplicar una bonificació del 99% a tots els hereus en primer grau de parentiu.

També volen reduir l'Impost de Transmissions Patrimonials, perqu assegura que els tipus impositius que s'apliquen a Catalunya són els més alts de l'Estat, per la qual cosa demanen que els tipus de transmissió d'immobles es redueixi del 10 al 8% per situar-se en la mitjana de la resta de comunitats.

SUPRIMIR ELS IMPOSTOS

També presentaran una proposició de llei que suprimeixi els "impostos que han anat apareixent com a bolets durant els darrers anys": el d'emissió d'xids de nitrogen a l'atmosfera per l'aviació comercial; d'emissió de gasos i partícules a l'atmosfera per la indústria; el de begudes ensucrades; d'emissions de dixid de carboni de vehicles de tracció mecnica; i d'actius no-productius de les persones jurídiques.

En ser preguntat per si han parlat amb els altres grups per aconseguir els suports necessaris, Rodríguez ha respost que encara no, per que estan disposats a parlar amb els grups "que considerin que és bo per a la societat i l'economia que hi hagi contenció fiscal".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés