Publicat 22/8/2019 15:07:34 +02:00CET

El PP proposa al Congrés enviar policies i guàrdies civils a Barcelona com a reforç

El secretari general del PP, Teodoro García Egea,  i la portaveu del partit al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

El PP ha presentat aquest dijous al Congrés una proposició no de llei (PNL) per exigir al Govern espanyol que "enviï un reforç de policies i guàrdies civils a Barcelona" per abordar la crisi de seguretat que viu la ciutat davant de l'augment de la delinqüència aquest estiu.

El text, recollit per Europa Press, demana al Govern la "col·laboració temporal" de les forces de seguretat estatals amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

En la iniciativa, que volen debatre en el Ple de la Cambra baixa, el PP proposa promoure un pacte entre Govern central, Generalitat catalana i Ajuntament barceloní que doti de més mitjans la Guàrdia Urbana i li doni "suport institucional" per "garantir la restitució del principi d'autoritat".

El Grup Popular també reclama "millorar la resposta a la reincidència", per la qual cosa proposa en la PNL que els antecedents penals per delictes lleus computin per aplicar l'agreujant genèric de reincidència.

INCOHERÈNCIA INTERNA I BANALITZACIÓ DEL PROBLEMA

El PP assegura que la reacció de l'Ajuntament de Barcelona davant l'augment de la delinqüència "combina la incoherència interna amb la banalització del problema" perquè mentre el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, parla d'una "crisi de seguretat", l'alcaldessa Ada Colau "només veu casos puntuals".

Per al partit liderat per Pablo Casado, l'augment de la inseguretat té un "evident impacte negatiu en la imatge" de Barcelona i en la capacitat turística.

En aquest sentit, han recordat que l'ambaixada nord-americana ha emès una alerta als seus ciutadans en què adverteix de l'increment de la delinqüència i que el diari alemany 'Frankfurter Allgemeine' s'ha fet ressò de l'augment dels robatoris.

Les detencions practicades pels Mossos d'Esquadra per robatoris amb violència i intimidació a Barcelona han crescut aquest 2019 un 80%, mentre que aquest tipus de fets delictius ha pujat al voltant d'un 30% al llarg d'aquest any.