Publicat 6/2/2019 13:40:12 +01:00CET

El PP presentar mocions a tot Espanya sobre la figura del relator perqu es "retratin" els dirigents socialistes

Seu del PP a Madrid
RICARDO RUBIO / EUROPA PRESS - Archivo

Preparen un text amb "sentit comú" que presentaran als ajuntaments i parlaments autonmics i no descarten sortir al carrer

MADRID, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El PP presentar mocions a tots els ajuntaments d'Espanya i parlaments autonmics sobre la decisió del Govern de Pedro Sánchez d'acceptar la figura del "relator" en la taula de partits sobre Catalunya amb l'objectiu que es "retratin" els crrecs socialistes, segons han informat a Europa Press fonts de la direcció nacional del partit.

El PP és conscient de la divisió i malestar que ha provocat en les files del PSOE la decisió de Pedro Sánchez d'acceptar un "relator". Alguns barons territorials del PSOE no han amagat la seva "perplexitat", com el castellano-manxec Emiliano García-Page, qui fins i tot ha reclamat una reunió del Comit de Política Territorial socialista.

El president d'Aragó, Javier Lambán, ha advertit que aprovar un pressupost "no justifica cessions" que posin en qüestió la Constitució i la unitat d'Espanya i ha confiat que el Govern de l'Estat no cedir als "xantatges" dels independentistes catalans.

Des d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha assenyalat que una decisió "difícil" d'explicar és encara "més difícil d'entendre". L'exportaveu del Grup Socialista i diputada per Valladolid, Soraya Rodríguez, ha afirmat rotunda: "ni mediadors ni relators".

UNA "TRACIÓ" A ESPANYA

El PP considera que és una "tració" a l'Estat acceptar la incorporació d'un "relator" a la taula de partits per debatre el futur polític de Catalunya. Per aquest motiu, ja han anunciat que sollicitaran la compareixena urgent de Sánchez al Congrés perqu ofereixi explicacions.

A part d'aquesta petició de compareixena, l'equip de Pablo Casado ja est treballant en altres iniciatives com l'elaboració d'una moció que portar a tots els Ajuntaments i Parlaments regionals perqu es "retratin" els alcaldes, edils, diputats i presidents autonmics del PSOE. El PP vol veure si defensen Sánchez en aquest assumpte.

Fonts de la direcció nacional del PP han assenyalat a Europa Press que ser un text senzill, de fcil redacció i ple de "sentit comú" perqu pugui ser acceptat per tots els partits polítics.

EL PP PODRIA SORTIR AL CARRER

A més, les mateixes fonts consultades han subratllat que el PP treballar en les institucions i no descarten manifestacions i mobilitzacions al carrer davant la indignació que ha provocat la decisió de Sánchez d'acceptar un "relator".

El líder del PP, Pablo Casado, ha anullat el seu viatge a Atenes (Grcia) per assistir en un acte del Partit Popular Europeu (PPE) aquest dijous i divendres amb la finalitat de poder seguir de prop els passos de l'Executiu, a pocs dies que se celebri al Congrés el debat de les esmenes de totalitat al Congrés i arrencada el judici pel procés en el Tribunal Suprem.