Actualitzat 19/5/2020 9:16:25 +00:00 CET

El PP pregunta al Govern central si va fer un seguiment dels ministres després del 8-M

Alguns ministres i alts càrrecs del Govern central en la manifestació del 8-M (Día Internacional de la Dona), Madrid (Espanya), 8 de març del 2020.
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Els populars volen saber si s'han quantificat les morts derivades de les concentracions pel Dia de la Dona

MADRID, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El Grup Parlamentari Popular ha presentat una bateria de preguntes al Govern central en les quals exigeix saber si es va fer un seguiment dels contactes dels membres del Consell de Ministres que van donar positiu en coronavirus després d'assistir a les marxes del 8 de març pel Dia de la Dona.

A més, els populars han sol·licitat conèixer els estudis d'avaluació de riscs en reunions massives que va fer l'executiu després de conèixer les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) del 14 de febrer del 2020 a causa del brot de coronavirus.

En aquestes recomanacions, segons apunta el partit, l'OMS recordava l'àmplia evidència que les reunions massives poden amplificar la propagació de malalties infeccioses, i que la decisió d'organitzar-les s'hauria de basar en una avaluació exhaustiva dels riscs.

En aquesta línia, el Grup Parlamentari Popular ha recordat que el Govern central "va autoritzar, i en algun cas promocionar, nombrosos esdeveniments massius com els que es van produir aquell dia", com partits de futbol, congressos polítics, convencions i manifestacions multitudinàries.

En concret, la formació fa al·lusió a les 480 manifestacions que es van autoritzar en commemoració del 8-M, i exigeixen saber quants estudis d'avaluació es van fer i de quines ciutats i de quins esdeveniments entre el 22 de febrer i el 8 de març, sobretot els que es van celebrar a Madrid.

Així mateix, els populars han preguntat si es van desenvolupar plans d'acció per mitigar els possibles riscs d'aquestes avaluacions, si es van comunicar als organitzadors i als assistents dels esdeveniments i si es van desenvolupar plans de risc.

A més, volen saber si, després de les concentracions del 8 de març "amb més de 600.000 assistents a diferents ciutats, i els positius en covid-19 de diferents membres de l'executiu que hi van assistir, en cap moment es va fer un seguiment dels contactes".

Finalment, el PP vol saber si s'han quantificat i avaluat els efectes, en pèrdua de vides humanes i de contagis, de les "manifestacions massives" del 8 de març i dels altres esdeveniments que es van autoritzar a Madrid i a altres grans ciutats.

Contador