El PP porta al Congrés una proposició de llei contra les ocupacions amb penes d'entre 1 i 3 anys

Publicat 31/1/2019 17:15:11CET
El president del PP, Pablo Casado, visita Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

Casado demana tramitar-la per urgència per agilitzar els desnonaments i combatre les "màfies"

BADALONA (BARCELONA), 31 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dijous que el seu grup portarà al Congrés una proposició de llei per canviar diverses normatives sobre habitatge i propietat privada amb la finalitat d'"acabar amb l'ocupació il·legal d'immobles".

En un acte a Badalona amb diversos dirigents del PP i l'alcaldable popular, Xavier García Albiol, ha explicat que la iniciativa pretén que les penes per usurpació d'un bé com un habitatge passin de tenir una sanció de falta a ser considerats delictes "amb penes previstes de presó d'entre un i tres anys".

També impulsa que els pisos ocupats no tinguin condició de domicili, per evitar empadronaments i que s'agilitin els desnonaments: "Amb aquesta llei, en menys de 24 hores i a partir de 12 hores es poden executar".

Casado ha presentat aquesta iniciativa al barri de Sant Roc de Badalona, on el 5 de gener va haver un incendi mortal a un bloc de cases originat en un pis ocupat que tenia la llum punxada.

"Van provocar un incendi i, encara que ho sabien, no van avisar els veïns, van sortir de l'immoble, van deixar la porta oberta, i aquest incendi va acabar afectant tot l'edifici i va matar tres persones", ha explicat.

El popular ha puntualitzat que les restriccions i sancions de la seva proposició no afectaran les persones que, per la`pèrdua de la seva feina i dificultats econòmiques, cometin impagaments del seu lloguer: "És una qüestió de màfies, de seguretat ciutadana i de seguretat personal".

Per aquest motiu, ha instat la resta de forces parlamentàries a tramitar per via d'urgència la proposició popular "perquè, al més aviat possible, entri en vigor".

XAVIER GARCÍA ALBIOL

Albiol, que ha comparegut juntament amb el líder del PP català, Alejandro Fernández, i la portaveu popular al Congrés, Dolors Montserrat, entre altres dirigents, ha fet una crida a evitar que el que va passar el 5 de gener "per culpa de la inacció de l'administració pública no torni a passar ni a Badalona ni a cap altra ciutat d'Espanya".

I ha insistit que "no es pretén perseguir les persones que es dediquen a ocupar perquè no tenen altres recursos" sinó a les màfies que assegura que hi ha darrere de moltes ocupacions i que generen problemes de convivència i de seguretat.