Publicat 5/8/2019 13:50:14 +02:00CET

El PP planteja la possibilitat de nomenar un candidat de consens alternatiu a Sánchez per desbloquejar la investidura

El secretario general del Partido Popular, Teodoro García Egea, interviene en la reunión del Comité Ejecutivo Extraordinario del PP de León.
Secundino Pérez - Europa Press

SANTANDER, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

El PP planteja, com a fórmula per desbloquejar l'actual situació política nacional, el nomenament per part del rei d'un candidat alternatiu i "de consens" a Pedro Sánchez (PSOE), qui, segons els populars, és actualment l'"element de bloqueig" de la democràcia.

Aquesta proposta l'ha posat sobre la taula aquest dilluns el secretari general del PP nacional, Teodoro García Egea, a Santander, on ha participat en el Comitè Executiu Regional del Partit Popular de Cantàbria.

Així, s'ha preguntat per què ha de ser Sánchez el candidat si no ha aconseguit reunir el suport suficient de l'arc parlamentari per ser president en només obtenir el vot a favor dels seus 123 diputats i del parlamentari nacional del PRC, José María Mazón.

"El dilema no és entre Pedro Sánchez i unes eleccions, el dilema és si avui tenim un candidat que susciti la confiança de tot l'arc parlamentari i Pedro Sánchez avui és president del Govern espanyol però els qui el van fer president fa un any no es fien d'ell i per això li van dir no al juny i, sota el meu punt de vista, poden dir-li que no al setembre", ha dit García Egea, que fins i tot ha obert la porta al fet que aquest "candidat de consens" no sigui del PSOE.

García Egea ha afirmat que, després del que ha passat amb Bildu a Navarra, s'ha demostrat, al seu parer, que el PSOE i Pedro Sánchez "no són de fiar" i, per això, el PP "no pot abstenir-se" davant del possible intent d'investidura.