Publicat 12/6/2020 11:17:17 +02:00CET

El PP diu que ha enviat les seves propostes a Illa per negociar la 'nova normalitat': "Som un partit d'estat"

La sotssecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, abans d'oferir una roda de premsa a la seu nacional del  PP, Madrid (Espanya), 1 de juny del 2020.
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

MADRID, 12 juny (EUROPA PRESS) -

La sotssecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, ha assegurat aquest divendres que han traslladat les propostes de la seva formació al ministre de Sanitat, Salvador Illa, per negociar el decret que regularà la 'nova normalitat' a Espanya després de la crisi sanitària.

"El PP és un partit d'estat i a més a més un partit al servei dels espanyols", ha afirmat Gamarra, que ha recalcat que el mateix president del seu partit, Pablo Casado, ha "allargat la mà" a l'executiu durant aquestes setmanes i ha ofert acords d'estat com el 'Pacte Cajal' en matèria sanitària.

Després d'indicar que el PP "estudia i analitza" aquest decret llei que regularà la situació fins que hi hagi una vacuna, la dirigent popular ha subratllat que una de les coses més "interessants" és que aquesta norma "demostra que cabia un pla B" dins l'estat d'alarma.

AQUEST DECRET DEMOSTRA QUE "CABIA UN PLA B"

"Com hem dit des de fa un mes, l'estat d'alarma ha de ser una mesura excepcional perquè limita llibertats perquè hi ha una altra manera de fer les coses", ha manifestat, després d'afegir que això mostra que era possible un pla alternatiu a l'estat d'alarma.

En una entrevista a Telemandrid que ha recollit Europa Press, Gamarra ha assenyalat que la situació no només s'ha de regular a través d'aquest decret sinó que "s'han de canviar més coses" perquè "ha fallat el sistema de detecció i de salut pública" i "s'ha arribat tard" a la crisi.

En aquest sentit, ha anunciat que hi ha diverses propostes que el PP ha "traslladat" al ministre Illa. "Està a la seves mans voler parlar amb nosaltres i arribar a pactes d'estat en matèria sanitària, que crec que és una de les lliçons d'aquesta crisi", ha emfatitzat.

EL PP, UN PARTIT "SERIÓS I RESPONSABLE"

Sobre si hi ha hagut un canvi d'estratègia dins el PP després que s'hagin obert a negociar la 'nova normalitat' i convalidar l'ingrés mínim vital (IMV), Gamarra ha respost que el PP és un partit "sòlid, amb trajectòria i que ha governat Espanya. Un partit conegut pels espanyols. Seriós i responsable".

En aquest sentit, ha assenyalat que "quan el PP ha de ser ferm i dir 'no', doncs diu 'no', però quan cal fer un pas endavant i defensar una cosa que és bona per a Espanya i necessiten els espanyols com la renda mínima, està al costat dels ciutadans sense cap mena de complex", ha acabat.

Contador