Publicat 9/1/2019 17:27:38 +01:00CET

El PP difon l'acord amb Cs per fer a Moreno president que els compromet a consensuar qualsevol canvi

Reunió dels representants del PP-A i Ciutadans en el marc de la negociació
Europa Press - Europa Press

En el document de set punts, Cs promet donar suport al candidat del PP amb els seus 21 escons mentre que Moreno far a Marín vicepresident

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El PP ha difós l'acord que signaran amb Ciutadans per convertir Juanma Moreno president de la Junta d'Andalusia i a Juan Marín, vicepresident. En el text, pendent de rúbrica, sostenen que "qualsevol modificació" requerir el "consens exprés" de tots dos partits.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha divulgat el document de set punts en el seu compte de Twitter, i coincideix amb la trobada que est mantenint al Parlament andalús amb una delegació del partit taronja encapalada per Juan Marín i José Manuel Villegas.

"Set punts que obren la porta a una nova etapa a Andalusia. Acord histric per fer histria", ha escrit García Egea en un missatge en el seu compte oficial de Twitter, que ha recollit Europa Press. A més, hi afegeix: "Grcies per la vostra confiana, no us defraudarem".

ELS SET PUNTS

En el primer dels set punts de l'acord que signaran --Moreno, Egea, Marín i Villegas--, s'assenyala que el portaveu de Cs manifestar a la presidenta del Parlament, Marta Bosquet, el seu suport a Moreno com a únic candidat a la Presidncia de la Junta.

A més, Cs es compromet a donar suport amb els seus 21 diputats a la candidatura de Moreno a la presidncia de la Junta. Per la seva banda, Moreno es compromet a nomenar Marín vicepresident del Govern andalús.

El document assenyala a més que el nou Govern andalús estar compost per un nombre de conselleries i delegacions territorials inferior a l'actual. També indica que el nou Govern establir les seves prioritats en els acords programtics signats per les dues formacions.

El PP i Cs sostenen que l'estructura del Govern "es decidir de manera consensuada per les dues formacions". "Qualsevol modificació dels punts previs requerir el consens exprés del PP i Cs", conclou el text.