Publicat 17/1/2019 16:32:52 +01:00CET

El PP demana transparncia després de reunió entre el Govern central i la Generalitat

Secretari general del PP, Teodoro García Egea
PP

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha sollicitat "transparncia" aquest dijous al cap de l'Executiu central, Pedro Sánchez, després de la reunió que la seva vicepresidenta Carmen Calvo ha celebrat amb el Govern, ja que, segons ha dit, aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2019 amb un "acord ocult" seria "una tració per a Espanya" i és una cosa que "no mereixen els espanyols".

Així s'ha pronunciat García Egea en declaracions als periodistes a la seu del PP per presentar la Convenció del PP, després que el Govern de Pedro Sánchez i la Generalitat hagin pactat estudiar l'establiment d'una nova via de dileg "entre partits", que discorreria en parallel al canal de comunicació institucional que representa la Comissió Bilateral prevista en l'Estatut.

Ambdues parts han difós un comunicat conjunt al final de la reunió celebrada al Palau de la Moncloa, a la qual han assistit la vicepresidenta de l'Executiu socialista, Carmen Calvo, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, i la consellera de Presidncia, Elsa Artadi.

"VALENTIA PER POSAR-HO PER ESCRIT"

García Egea ha demandat transparncia a l'Executiu socialista. "Li demano al senyor Sánchez almenys que sigui transparent com hem estat des del Partit Popular a l'hora de signar pactes amb Cs i amb Vox a Andalusia. Li demano al senyor Sánchez que els punts que acordi amb el senyor Torra, que ens els digui", ha proclamat García Egea.

En aquest sentit, ha assenyalat que el president del Govern ha d'aclarir si est disposat a "cedir més sobirania a Catalunya per acontentar" el president de la Generalitat o a "cedir" en els PGE per "pagar el seu peatge a la Moncloa". Segons ha dit, ha de dir-ho i tenir la "valentia de posar-ho per escrit" com ha fet el PP en el seu acord per governar a Andalusia.

"Que Sánchez posi per escrit el que ha acordat amb el senyor Torra perqu el contrari ser una covardia i ser una tració a Espanya. Aprovar uns Pressupostos amb un acord ocult és una cosa que no mereix Espanya i no mereixen els espanyols", ha concls.