Publicat 4/8/2019 14:44:20 +02:00CET

El PP demana a Sánchez "serietat, sentit d'Estat" i "resposta coordinada" amb la UE en relació amb l'Open Arms

El sotssecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Montesinos, a la seu del PP de Màlaga
PP

MÀLAGA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

El sotssecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Montesinos, ha demanat al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, "serietat i sentit d'Estat" en relació amb un possible acolliment del vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms. D'igual manera, ha incidit que la resposta d'Espanya "sempre vingui en coordinació amb la UE".

"La resposta ha de ser conjunta, ha de ser del conjunt de la UE i la responsabilitat ha de marcar sempre la posició del Govern", ha dit Montesinos després de ser qüestionat pels periodistes.

Així, ha afirmat que "si és responsable el Govern, el PP estarà aquí", ha dit, recordant, sobre aquest tema, sobre la possibilitat de desembarcament, que "les competències no són del Govern valencià o de l'Ajuntament, són competència de l'executiu central".

Per això, ha insistit que el PP "té clar que la resposta ha de ser coordinada amb la UE, ha de ser una resposta responsable i tenint en compte la posició de Brussel·les".

Finalment, Montesinos ha posat en valor "la tasca que durant tots aquests mesos d'estiu, però també durant tot l'any, fan tant Salvament Marítim, la Guàrdia Civil i la Creu Vermella a les costes espanyoles". "Un treball, en ocasions, silenciós, però que salven moltes vides", ha conclòs.