El PP demana al Parlament Europeu que revoqui la decisió de reconèixer Junqueras com a eurodiputat

Publicat 6/1/2020 16:20:10CET
L'eurodiputada del PP i exministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ofereix una roda de premsa al Congrés dels Diputats després d'acatar la Constitució.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 6 gen. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del PP a l'Eurocambra, Dolors Montserrat, ha enviat una carta al president del Parlament Europeu, David Maria Sassoli, perquè revoqui la seva decisió de reconèixer formalment el líder d'ERC, Oriol Junqueras, com a eurodiputat, malgrat la recent decisió de la Junta Electoral Central (JEC) sobre el seu cas.

En la carta a la qual ha tingut accés Europa Press, Montserrat recorda que la JEC va declarar la inelegibilitat sobrevinguda de Junqueras, per haver estat condemnat a una pena privativa de llibertat recollida en la sentència penal ferma número 459/2019, del 14 d'octubre (causa especial n°3 /20907/2017) dictada per la sala segona del Tribunal Suprem.

La popular ha defensat que la JEC és el "òrgan legítim i competent" a Espanya per dirimir les queixes i reclamacions que es plantegen, com la iniciada, entre d'altres, pel Partit Popular, "ha motivat el citat acord".

Tenint en compte la legitimitat de l'òrgan competent, el PP ha demanat al Parlament Europeu que assumeixi i accepti, als efectes legals i parlamentaris oportuns, el criteri de la JEC, contingut en l'acord amb data del 3 de gener del 2020.

En qualsevol cas, el PP ha assegurat que mantindrà a tot moment "una posició ferma de respecte i defensa de la legalitat i justícia espanyola i europea"; i que continuarà "explicant i reclamant justícia per la greu i irresponsable actuació dels polítics separatistes catalans dirigida contra la llei, l'ordre democràtic i la convivència normal a Espanya".

Així mateix, ha subratllat que mantindrà obertes totes les vies de denúncia "per lluitar contra els qui, en frau de llei, pretenen evitar i sortejar totes les seves responsabilitats penals pendents amb la justícia espanyola per fets que van tenir lloc molt abans de les darreres eleccions europees". "Immunitat no és impunitat", ha sentenciat Montserrat.

"Finalment, esperant que sigui atès el prec que amb urgència i màxim interès li formulem, i desitjant una ràpida resposta que respecti la justícia i legalitat espanyola, reiterem el nostre compromís en la defensa dels principis i valors ciutadans que inspiren la nostra Unió", conclou la carta enviada al president del Parlament Europeu.

Contador