Publicat 7/8/2020 18:14:15 +02:00CET

El PP demana al Parlament condemnar "els atacs" que desestabilitzen el sistema institucional

   BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

   El PP ha presentat aquest divendres al ple monogràfic del Parlament sobre la monarquia una proposta de resolució perquè es rebutgi i condemni a "els atacs que pretenen desestabilitzar el sistema inconstitucional i la forma política de la nació espanyola".

   Al document de la proposta de resolució, consultat per Europa Press, els populars han defensat que la monarquia parlamentària "va ser clau per a la recuperació de les llibertats i la concòrdia" al territori espanyol, a més de contribuir en la transició política i en la promulgació de la Constitució.

   En aquest sentit, el grup ha recalcat "el seu compromís i la seva lleialtat" cap a la monarquia parlamentària com a forma política de l'Estat espanyol, com es recull a l'article primer de la Constitució del 78.

   En una altra resolució, ha instat el Govern de la Generalitat a personar-se en el procediment judicial sobre el cas del 3%, que investiga el cobrament de comissions en les adjudicacions d'obra pública a Catalunya per finançar CDC.

   En aquest sentit, el grup ha expressat la "indignació" que per als catalans representa la corrupció política, especialment a través d'antics responsables del Govern de la Generalitat.