El PP demana que la Junta Electoral li retiri l'escó a Torra després de la condemna del TSJC

Publicat 20/12/2019 15:18:57CET
El president del Partit Popular, Pablo Casado, en roda de premsa al costat del secretari general del partit, Teodoro García Egea (esq),  després de finalitzar la sessió de constitució de les Corts per a la XIV Legislatura al Congrés dels Diputats, Madrid.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 20 des. (EUROPA PRESS) -

El Partit Popular ha sol·licitat aquest divendres que la Junta Electoral li retiri l'escó al president de la Generalitat, Quim Torra, després de la condemna per inhabilitació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, cosa que li impediria continuar com a president de la Generalitat.

En concret, el TSJC ha condemnat a Torra a un any i mig d'inhabilitació per un delicte de desobediència en mantenir la pancarta per la llibertat dels presos i el llaç groc tot i l'ordre de la Junta Electoral Central.

Aquest dijous, Casado ja va anunciar que el seu partit sol·licitarà a la Junta Electoral que executi com més aviat millor aquesta sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per a la "immediata destitució" del president català.

EMETRE CREDENCIAL EL SEGÜENT DE LA LLISTA

El PP ha sol·licitat aquest divendres en un escrit dirigit a la Junta Electoral de Barcelona --per ser la competent en relació amb les eleccions del Parlament de Catalunya-- que executi la sentència sobre desobediència, "que constati la inelegibilitat sobrevinguda" de Torra com a diputat electe del Parlament.

I en conseqüència, el PP prossegueix en el seu escrit a la Junta Electoral i diu que s'ha de declarar "la vacant" i procedir, si escau, "a emetre credencial a favor del següent de la llista en el qual va concórrer".