Publicat 28/6/2019 13:15:42 +02:00CET

El PP demana al Govern català mesures per reduir la llista d'espera per a l'examen de conduir

Santi Rodríguez (PP)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP al Parlament, Santi Rodríguez, ha urgit aquest divendres el Govern català a adoptar mesures per reduir la llista d'espera dels alumnes pendents d'examinar-se per obtenir el permís de conduir a la província de Barcelona.

En una proposta de resolució presentada a la Cambra, ha assegurat que la DGT va col·lapsar el sistema per obtenir els diferents permisos de conduir durant la vaga d'examinadors del 2017, "i a data d'avui el servei segueix col·lapsat".

"Malgrat la incorporació de nous examinadors, segueix sent encara insuficient per reduir les llistes d'espera", ha considerat el diputat del PP, que ha demanat programar increments de plantilla d'examinadors per cobrir les necessitats existents.

També demana modificar el nou sistema d'assignació de les places d'examen, denominat Capa --Capacitat Proves d'Aptitud--, impulsat per la DGT perquè l'assignació a les autoescoles sigui "més transparent, no perjudiqui unes en benefici d'unes altres i permeti conèixer les places assignades amb una antelació suficient que permeti una correcta organització de la preparació dels alumnes".

"L'Autoritat Catalana de la Competència va posar en evidència que aquests models restrictius posen en risc la competència en el sector en perjudici dels usuaris finals, que són les persones que desitgen obtenir el permís de conduir", ha resolt.