Publicat 13/9/2019 13:46:35 +02:00CET

El PP demana al Congrés que els vols a Madrid i Barcelona siguin declarats obligacions de servei públic

La diputada del PP-La Rioja i anterior alcaldessa de Logronyo, Cuca Gamarra, a la seva arribada a la primera sessió del debat d'investidura de la candidata socialista, Concha Andreu, com a presidenta de La Rioja.
Alberto Ruiz - Europa Press

LOGRONYO, 13 set. (EUROPA PRESS) -

El Partit Popular ha registrat una iniciativa al Congrés dels Diputats perquè els vols a Madrid i Barcelona des de l'Aeroport de La Rioja siguin declarats obligacions de servei públic, tal com ha informat la diputada Cuca Gamarra.

En roda de premsa, Gamarra ha mostrat la seva preocupació per la situació de l'Aeroport de La Rioja, que considera una "infraestructura fonamental" de la regió, després de saber-se que ha finalitzat el conveni amb Air Nostrum.

Arran de la seva "importància estratègica", el Partit Popular ha decidit presentar, al Congrés dels Diputats, una proposició no de llei per instar el Govern central a aprovar, "amb urgència, la declaració d'obligacions de servei públic de les rutes aèries que uneixen Logronyo amb Madrid i Barcelona" (dos viatges d'anada i tornada amb la capital i un d'anada i tornada amb la ciutat comtal).

Gamarra ha explicat que aquesta declaració és un "instrument que garanteix una tarifa de mínims i l'accés al servei en cas que aquest sigui deficitari".

Aquesta iniciativa es completa amb una pregunta, que s'ha registrat al Senat, en la qual el Partit Popular s'interessa per saber quan té previst el Govern d'Espanya aprovar aquesta declaració.

Per al PP, la declaració de totes dues rutes com a servei públic garantirà una operativa estable i regular, que oferirà un servei de qualitat als ciutadans i fomentarà el desenvolupament econòmic i social de La Rioja.