Publicat 1/10/2019 13:54:07 +02:00CET

PP demana aplicar la llei de seguretat nacional a Catalunya i recórrer davant el TC les decisions del Parlament

El sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos (c) atén els mitjans en la Junta Directiva del PP-A,
Jesús Prieto - Europa Press

ANTEQUERA (MÀLAGA), 1 oct. (EUROPA PRESS) -

El sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha exigit al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, que apliqui la llei de seguretat nacional a Catalunya i que recorri davant del Tribunal Constitucional les decisions que es va adoptar la setmana passada el Parlament.

A Antequera (Màlaga), preguntat per l'article 155 de la Constitució Espanyola, Montesinos ha assegurat que si Sánchez l'aplica a Catalunya "el PP i Pablo Casado estaran al seu costat; sap que estarem amb ell", però ha advertit amb tota claredat i contundència" que Sánchez, abans, "ha de prendre decisions".

"Quant de temps necessita per presentar recursos davant el Tribunal Constitucional després de les decisions de la setmana passada al Parlament, quant de temps necessita per aplicar la llei de seguretat nacional, ha d'estar del costat de la llei, de la Constitució", ha reiterat.

Montesinos ha mostrat el suport del PP a la Guàrdia Civil i al conjunt de les forces i cossos de seguretat de l'Estat davant la "fustigació" a Catalunya i ha dit a Sánchez que "sempre tindrà el PP al costat per implantar la legalitat a qualsevol racó d'Espanya".

"El Govern d'Espanya ha d'estar amb els ciutadans, dels espanyols, dels catalans que el que volen és seguretat, estabilitat i que ens preocupem pels seus problemes reals; ha d'imperar l'estat de dret i la Constitució", ha conclòs.