Publicat 20/06/2021 11:16CET

El PP defensarà dilluns al Congrés instaurar un incentiu econòmic per als funcionaris destinats a Catalunya

MADRID, 20 juny (EUROPA PRESS) -

El PP defensarà aquest dilluns al Congrés una iniciativa amb què animarà el Govern central a crear un incentiu econòmic per als llocs de feina de funcionari de l'Estat amb destinació a Catalunya, una mesura que a parer seu judici favoriria l'arrelament i la permanència d'aquests treballadors públics en l'entorn del separatisme.

Els populars comencen advertint el Govern central de la necessitat de cobrir les places vacants de l'Administració General de l'Estat a Catalunya per "la greu escassetat" de funcionaris amb la finalitat d'evitar "la sobrecàrrega actual" que pateixen els organismes públics estatals en aquesta comunitat i d'afavorir una prestació "eficaç, àgil i eficient".

En la seva proposició no de llei, que es debatrà en la Comissió de Política Territorial, el PP denuncia la "fustigació" que ha produït l'entorn independentista cap a "tothom qui sigui representatiu de l'Estat", cosa que considera un motiu perquè Catalunya s'hagi convertit en una comunitat de "difícil" cobertura de les vacants, cosa que se suma al preu de la vida i a la llengua.

"GAIREBÉ NINGÚ DEMANA DESTINACIÓ A CATALUNYA"

És per això que "gairebé ningú demana un trasllat a Catalunya i que els pocs funcionaris de nou ingrés que arriben concursen a places d'altres llocs d'Espanya", exposa el PP en la seva iniciativa, que ha recollit Europa Press.

A això se sema, segons destaquen els de Pablo Casado, que sigui "més rendible" opositar per a la Generalitat de Catalunya que per a l'Administració General de l'Estat perquè, segons xifren, els salaris a l'administració catalana són fins a un 30% més elevats.

Tot això provoca, segons el PP, que a Catalunya estigui "desapareixent" en una part de la població el sentiment de "pertinença" a Espanya, no ja només pel caràcter "residual" de l'Estat en aquesta comunitat sinó perquè també s'està "alimentant la ficció que la ubicació natural d'Administració de l'Estat és Madrid quan l'administració estatal és una administració tan catalana com l'autonòmica o la local".

Per això, el grup parlamentari que encapçala Cuca Gamarra insisteix a plantejar un incentiu econòmic per als funcionaris destinats a Catalunya, com ja existeix en altres zones d'Espanya de difícil cobertura --les Balears, Ceuta i Melilla--, amb la finalitat d'afavorir la seva presència en aquests territoris amb més dificultats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés