El PP, Cs i Vox arriben a un acord per desbloquejar la governabilitat a Múrcia

Publicat 19/7/2019 11:25:33CET
Imatge de la reunió entre PP i Cs per analitzar la proposta de Vox
EUROPA PRESS

CARTAGENA (MÚRCIA), 19 jul. (EUROPA PRESS) -

El PP i Cs han donat aquest divendres el seu vistiplau al document d'investidura que ha proposat Vox a la Comunitat de Múrcia, la qual cosa suposarà el suport de la formació d'Abascal a la investidura del candidat popular a la presidència, Fernando López Miras.

Així ho han fet saber el candidat del PP a la presidència de la Comunitat de Múrcia i president del grup parlamentari popular, Fernando López Miras, i la portaveu del grup parlamentari Cs, Isabel Franco, després de reunir-se aquest divendres al matí a l'Assemblea Regional per analitzar el document que ha proposat Vox.

En declaracions als mitjans de comunicació en acabar la trobada, López Miras ha assenyalat que aquest document, un cop analitzat, és "assumible plenament" per la seva banda després de comprovar que és "perfectament compatible i complementari" amb l'acord que van assolir anteriorment el PP i Ciutadans.

Franco, per la seva banda, ha assenyalat que s'han dedicat a estudiar detalladament el document i creu que "no és incompatile amb el pacte de govern que van subscriure Cs i el PP. Finalment, creu que s'ha imposat "la responsabilitat i la generositat" per arribar a un "punt de trobada que faci viable que les polítiques liberals de Cs arribin al Govern autonòmic.

Cal recordar que Vox va rebaixar en aquest document les seves exigències, després d'eliminar per exemple qualsevol referència a la revisió de la Llei LGTBI de la Regió de Múrcia, malgrat que era una exigència que havia mantingut fins ara en els esborranys i els documents que havia sotmès a negociació.

En canvi, aquest document sí que manté un altre dels punts més polèmics, com la necessitat que els pares tinguin la llibertat de triar l'educació dels seus fills i que "no s'adoctrini els nens més enllà de les assignatures curriculars". Els pares seran els qui decidiran si els seus fills reben aquests continguts.

El document també manté el compromís de desenvolupar "programes de prevenció de qualsevol tipus de violència intrafamiliar".